«Підрізати крила» авіамоделістам не будуть

«Підрізати крила» авіамоделістам не будуть

\"«ПідрізатиДнями до редакції нашої газети зателефонували схвильовані батьки, діти яких відвідують гуртки у Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді (ЦНТТУМ). Проблема виникла тому, що у приміщення центру заселився колектив централізованої бухгалтерії управління освіти, через що стала поширюватися інформація про можливе закриття окремих гуртків. Нагадаємо, бухгалтерія раніше працювала у приміщенні, яке піде під знос, і на місці якого мають побудувати «Прозорий офіс». Тому певний час працівники змушені кочувати з місця на місце через відсутність приміщення для роботи.
За коментарем з приводу ситуації, викликаної «новоселами», ми звернулися до керівника ЦНТТУМ Валентини Найдюк:

\"«Підрізати— Це — нормальна реакція, коли батьки переживають, цілком їх розумію, але хвилюватися не варто,— прокоментувала ситуацію Валентина Іванівна. — Переїзд до нас бухгалтерії — рішення тимчасове, до 1 вересня. Потім бухгалтерів планують перевести на базу шкіл. Фактично це не вплинуло на нашу роботу. Довелося скасувати декілька масових заходів і декілька гуртків перемістити в інші кабінети. Діти надалі активно займаються науково-технічною творчістю, а техноклуб, який займався в актовій залі, перейшов на екскурсійний режим роботи — заплановано низку екскурсій на підприємства міста, з метою отримання корисних для гуртківців технологічних знань. Ніхто не зацікавлений у тому, щоб гуртків стало менше, тож батьки можуть не переживати. Будемо працювати, незручності — тимчасові.
Валентина Найдюк запевнила, що батькам були надані роз’яснення, і хвиля занепокоєння минула. Влада міста та керівництво управління освіти і науки, за словами Валентини Іванівни, підтримують позашкільну освіту. Зокрема, у Новограді-Волинському розглядають можливість передачі приміщення школи-інтернату (після скасування в Україні інтернатних закладів на користь європейської схеми дитячих будинків сімейного типу) під новий Центр позашкільної освіти.
Нагадаємо, 21 березня директор ЦНТТУМ Валентина Найдюк та начальник міського управління освіти і науки Тетяна Ващук взяли участь у парламентських слуханнях на тему: «Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку».
\"«Підрізати
В.І.Найдюк була запрошена до промови на слуханнях, акцентувала увагу на важливості державного фінансування закладів позашкільної освіти для розкриття творчого потенціалу вихованців.
Юлія КЛИМЧУК