Секретар міської ради ознайомила з роботою Новоград-Волинської міської ради учнів вищого професійного училища

Секретар міської ради ознайомила з роботою Новоград-Волинської міської ради учнів вищого професійного училища

Успішними не народжуються — ними стають! Учні мають бути свідомими й активними громадянами, обізнаними у політичних процесах та розумітися у роботі органів місцевого самоврядування ще з юних років. Саме такої думки притримується секретар Новоград-Волинської міської ради Олена Пономаренко.
Саме тому Олена Анатоліївна організувала екскурсію міською радою для підростаючого покоління, метою якої було ознайомлення учнів вищого професійного училища міста з роботою органів місцевого самоврядування та залучення їх до активної участі в громадському житті. Візит мав одночасно оглядовий та пізнавальний характер.
Молодим новоград-волинцям розповіли про принцип формування та діяльність міської ради, депутатського корпусу; основні функції, формування бюджету, перспективні плани розвитку; про перелік відповідальних обов’язків перед громадою міського голови та його заступників; про досягнення колишніх міських голів та показали велику залу Будинку рад.
У свою чергу учні розповіли Олені Пономаренко про свої захоплення, за що люблять рідне місто і що хочуть у ньому змінити. Після ознайомлення з роботою пультів для голосування, учні в ігровій формі голосували за проекти рішень та вносили пропозиції.
Олена Анатоліївна запросила гостей до свого робочого кабінету та розповіла про свої службові обов’язки. Секретар міської ради пригощала учнів гарячим чаєм та солодощами.
Олена Пономаренко наголосила, що саме від молодого покоління залежить майбутнє нашого міста та громади.