Очільник міста підписав розпорядження щодо утримання території міста у чистоті й належному стані

Очільник міста підписав розпорядження щодо утримання території міста у чистоті й належному стані

Із метою забезпечення утримання території міста у належному стані, створення сприятливих умов для життєдіяльності громадян та поліпшення екологічного стану й архітектурно-естетичного вигляду об’єктів, 4 квітня 2018 року міський голова Віктор Весельський підписав розпорядження «Про проведення заходів із санітарного очищення та благоустрою території міста» №75 (о).
Своїм розпорядженням очільник міста забов’язав управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради із залученням підпорядкованих підприємств, громадських, молодіжних організацій, волонтерів та активістів забезпечити проведення заходів із санітарного очищення та благоустрою міста у квітні 2018 року.
Документом передбачений контроль щодо виконання підприємствами, установами та організаціями вимог з утримання в належному санітарно-екологічному стані власних та прилеглих територій, а контролюючу функцію покладено на інспекцію благоустрою управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради.
Також рекомендовано філії «Новоград-Волинська ДЕД», підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, фізичним особам-підприємцям міста привести в належний санітарно-екологічний стан підвідомчі території.
Міський голова Віктор Весельський закликав учнівську та студентську молодь до проведення щорічної акції «За чисте довкілля», з метою підвищення рівня громадської активності та соціальної відповідальності за дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Організацію заходів щодо залучення молоді до акції доручено управлінню освіти і науки та управлінню у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради спільно із навчальними закладами, підвідомчими та підзвітними закладами.
21 квітня 2018 року визначено як загальноміський день благоустрою. Цього дня, крім прибирання, буде організовано та проведено акцію з посадки дерев, залучивши до цієї справи політичні партії, громадські організації, навчальні заклади, державні та бюджетні установи. Взяти участь у загальноміській толоці можуть всі бажаючі.
Загалом розпорядженням передбачені заходи щодо благоустрою територій пам’яток культурної спадщини; приведення в належний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, вулиць, доріг, тротуарів; ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ; очищення від сміття берегів водойм; вивезення побутових відходів і сміття; благоустрою природних джерел; проведення різноманітних акцій та багато іншого.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради