У Будинку рад побили вікна. Поліція кваліфікувала інцидент як хуліганство

У Будинку рад побили вікна. Поліція кваліфікувала інцидент як хуліганство

Інцидент трапився 10 квітня, близько пів на сьому годину вечора. Як розповідають очевидці (а їх виявилося чимало, адже видався погожий теплий вечір, і звягельчани масово вийшли на прогулянку у центр міста), чоловік із каменюками в руках піднявся на ганок Будинку рад і взявся трощити віконне скло. На заклики працівника служби охорони громадського порядку (які чергують у Будинку рад цілодобово), хуліган не відреагував. Тож, спільними зусиллями охоронця і водія міськвиконкому зловмисника вдалося зупинити.
У міському відділі поліції «Звягелю» повідомили, що на місце пригоди оперативно прибули дільничні офіцери. Буквально через три хвилини: повідомлення до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло о 18:38, згодом було встановлено, що порушник свої хуліганські дії скоїв о 18:35.
За фактом грубого порушення громадського порядку, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалась особливою зухвалістю та виражалась у проведенні активних дій, а саме: в киданні каміння у вітрину адміністративної будівлі, внаслідок чого було пошкоджено три вікна, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (Хуліганство). Санкції статті передбачають покарання штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Крім цього, дії зловмисника трактували й за ст.185 Адміністративного кодексу України (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). Як розповіли у відділі поліції, хуліган при затриманні хапав поліцейських за формений одяг. Судовий розгляд адмінпорушення відбувся наступного дня. Суд визначив покарання: громадські роботи.
Як додали у поліції, затриманий (місцевий мешканець, 1986 р.н.) був відпущений додому. Пояснити мотиви своїх дій без адвоката він відмовився. Чоловік ніде не працює, раніше був судимий за ч.1 ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження).
Сума збитку встановлюється. Вибиті вікна наразі затулено картоном, а місце інциденту огороджено попереджувальною стрічкою.
Олег БРЮХАНОВ
Фото автора