Арсен Мірзоян у Новограді: «Поп-музика — це ворог нації»

Арсен Мірзоян у Новограді: «Поп-музика — це ворог нації»

З хітом «Джеральдіна», написаним у співавторстві з Полем Манондізом — українським співаком французького походження — Арсен Мірзоян цьогоріч змагався у відборі за право представляти нашу країну на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення». «Я натрапив на лист Чарлі Чапліна до своєї дочки Джеральдіни і вирішив цю історію розкрутити у своїй уяві, перечитав інтерв’ю Джеральдіни Чаплін. І народилась пісня», — розповідає Арсен. Пісня посіла третє місце у півфіналі, а тепер із нею Мірзоян з успіхом «качає» зали на своїх концертах. У середу, 18 квітня, це сталося й у Новограді, на сцені Будинку офіцерів.
«Друзі, звісно, це — не конкурсна пісня, якщо ми будемо спеціально для конкурсів писати пісні, то кому ми будемо потрібні. Уявіть собі, Ван Гог для якогось конкурсу взяв та написав щось акварелями — це вже буде не він, а якась конкурсна його робота. Шоу-бізнес, що ж ви хотіли, залишається бізнесом до кінця».
На тлі закономірностей шоу-бізнесу Арсен Мірзоян, хлопець із Запоріжжя та чоловік співачки Тоні Матвієнко, зумів стати помітним: шоу-бізнес нехай собі буде, а глибину пісень ніхто не відміняв. У репертуарі музиканта — два студійних альбоми: «Гудзики» (2011 р.) і «Незручні ліжка» (2013 р.).
У біографії Арсена на Вікіпедії йдеться про те, що у 2000 році він повністю втратив слух на ліве вухо, а у 2004-му — на праве. Проте лікарі, завдяки протезуванню, повернули йому можливість займатись музикою… Професійної музичної освіти Мірзоян не має, а до українського слухача він прийшов із заводу «Запоріжсталь», заявивши про себе під час участі у телевізійних проектах.
Реальністю Новограда є те, що попсові гурти збирають у нас значно більші зали, але ті, хто прийшов на концерт у БО, не пошкодували. Харизматичний, щирий, легкий у спілкуванні зі слухачем, з цікавими текстами і музикою, що залишають приємний післясмак, наповнений думками про життя, — таким побачили артиста новоград-волинці. Усі пісні, що прозвучали у виконанні Мірзояна, — українські, його ж авторства. «Давайте попсу викорінювати. Я — проти попси. Поп-музика — це ворог будь-якої нації», — вважає співак.
P.S. Добре, що артисти їдуть у Новоград, але черговий концерт у Будинку офіцерів розчарував якістю звука. Від цього теж залежатиме кількість проданих квитків на наступні концерти.
Юлія КЛИМЧУК