Невдовзі тариф на воду зросте на 5%

Повідомлення про намір коригування окремих складових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення розміщене на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради 16 квітня 2018 року.
«У відповідності до Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обгрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад, затвердженого Наказом Мінрегіонбуду України №390 від 30.07.2012 року (зі змінами), комунальне підприємство Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» надає інформацію про намір коригування окремих складових тарифів на комунальні послуги, які надаються підприємством.
Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 14 календарних днів із дня оприлюднення на сайті Новоград-Волинської міської ради за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Шевченка, 16, електронна адреса: nvcity@ukr.net та за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Гетьмана Сагайдачного, 43, електронна адреса: vodanv68@ukr.net», — йдеться у повідомленні.
Причинами чергового зростання тарифу називають ріст цін на основні статті витрат — електроенергію, паливно-мастильні матеріали, реагенти на очистку води та зміни до Податкового кодексу України в частині рентної плати за спеціальне використання води.
Нагадаємо, що в м.Новоград-Волинський із 01.01.2018 р. діють наступні тарифи: на централізоване водопостачання — 10,34 грн./куб. м із ПДВ; на централізоване водовідведення — 17,08 грн./куб. м із ПДВ, встановлені рішенням виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради від 13.12.2017 р. №594. Сумарний тариф наразі становить 27,42 грн./куб. м.
У проекті-додатку вказані наступні тарифи: централізоване водопостачання (всі споживачі) — 10,98 грн./куб. м (зростання на 6,2%); централізоване водовідведення (всі споживачі) — 17,74 грн./куб. м (зростання на 3,9%). Сумарний пропонований тариф — 28,72 грн./куб. м, що на 4,7% вище, аніж нині діючий.
Підготував Олег БРЮХАНОВ