«Все, що в місті відбувається, пов’язують із міським головою»

«Все, що в місті відбувається, пов’язують із міським головою»

Такий коментар прозвучав від міського голови Віктора Весельського під час обговорення одного з питань, що пропонувалися за скороченою процедурою, в ході пленарного засідання двадцять першої сесії міської ради сьомого скликання (19 квітня).
Реагуючи на скарги городян щодо повільного ремонту доріг та спалювання гілля обрізаних дерев комунальними службами, Віктор Весельський зауважив: «Третій день на повороті з вул.Пушкіна до вул.Гагаріна не покладено асфальт. Дим від спалювання гілля йде там, де я вивозив ціле управління. Навіщо ви самі з себе смієтеся?» — звернувся до керівників комунальних підприємств міський голова.
В окрему дискусію переросло обговорення інформації щодо впровадження Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та депутатського запиту від Олександра Остапчука, що стосувався взаємовідносин Водоканалу і споживачів у розрізі цього закону.
Нагадаємо, що Законом передбачено обладнання всіх багатоквартирних будинків приладами комерційного обліку води, що потягне за собою масову повірку (чи заміну) діючих у квартирах лічильників. Про те, хто повинен проводити ці роботи, в які терміни й за чий кошт, неодноразово роз’яснювалося у пресі. Втім, питання досі залишається дискусійним. Від більшості депутатського корпусу й міського голови прозвучали пропозиції (вже вкотре) чітко виписати всі проблеми Водоканалу, узагальнити їх і поетапно вирішувати в рамках щорічних програм соціально-економічного розвитку.
Ухвалено рішення про пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування у 2018 році. Відповідно до нього, у цьому році збережено таку ж схему перевезення пільговиків, яка діяла в минулому році.
Депутати підтримали рішення про Меморандум щодо співфінансування будівництва хірургічного корпусу Новоград-Волинського міськрайТМО. Меморандум передбачатиме залучення до фінансування будівництва всіх громад, котрі у перспективі увійдуть до госпітального округу з центром у Новограді.
Що стосується ще одного капітального будівництва, то Віктор Весельський оголосив, що на рахунок департаменту праці й соціального захисту населення міської ради надійшли кошти в сумі 7,5 млн. грн. субвенції з Державного бюджету на будівництво центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорого офісу». Відповідно до графіку, до серпня поточного року на будівництво цього об’єкту місто має освоїти 18 млн. грн. Ще 7,5 млн. грн. — протягом вересня-листопада. «Докладемо всіх зусиль, щоб завершити в цьому році», — підкреслив Віктор Весельський.
Рішенням міської ради змінено типи й назви закладів освіти міста Новограда-Волинського. Із 1 липня 2018 року гімназія перетвориться на ліцей №1 ім.Лесі Українки, СШ №4 — на ліцей №4, колегіум — на ліцей №11.
У продовження теми освіти (як реакція на пропозицію із залу відпустити директорів шкіл, оскільки освітянські питання вже вичерпалися) Віктор Весельський сказав: «У них же є по 5 заступників. Що, немає кому працювати?
38 заступників директорів шкіл отримують фінансування з бюджету в сумі 6,5 млн. грн. Ми повернемося до питання заступників і піднімемо рівень освіти. Тоді до нас не будуть приїжджати й знімати наші проблеми ТСН та «інтери».
Із деякими поправками знайшло підтримку більшості депутатів рішення про затвердження міської Програми функціонування та утримання кладовищ на 2018-2020 роки. До рішення прикріпили додаток із вказуванням конкретних адрес місць масових поховань часів минулих війн із метою утримання їх у належному стані.
Загалом до порядку денного 21-ї сесії 7-го скликання було включено 47 питань (крім звернень і запитів, внесених депутатами в ході засідання).
А розпочалася сесія з урочистого й зворушливого моменту: з оголошення про нагородження, відповідно до Указу Президента України, військовослужбовця 30-ї ОМБр, учасника АТО Сергія Григоровича Тимощука, 1972 р.н., орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Орден вручили матері загиблого Валентині Миколаївні Тимощук.
Олег БРЮХАНОВ