СВЯТО БЕЗ ЕЛЕКТРИКИ

У святковий день без електрики залишилися жителі мікрорайону «Морське». 8 березня, близько 8.30, зникло електропостачання у цілому мікрорайоні. Як з’ясувалося, причиною надзвичайної ситуації став вихід із ладу обладнання трансформаторної підстанції, що забезпечує живлення мікрорайону. Жителі сусідніх із підстанцією будинків, які мимоволі стали свідками подій, розповідали, що чули вибух, після якого з будівлі підстанції повалив дим.
Працівники Новоград-Волинського району електромереж прибули на місце події хвилин через 15 після знеструмлення (принаймні, так кажуть очевидці). Подію жодним чином не коментували, лише один із працівників спересердя сказав, що цього дня він з третьої години ночі лише тим і займається, що усуває неполадки в різних частинах міста й району. Зрештою, близько 18 години вечора світло таки дали. Втім, настрій у жителів мікрорайону, які були змушені святковий день просидіти без електрики, був не з кращих.
Цей випадок — далеко не перший по місту й району, коли на кілька годин, а то й на довше, зникає електропостачання. Очевидно, що мають місце проблеми як з енергозабезпеченням регіону в цілому, так і з господарством місцевого району електромереж зокрема. Навряд чи про ці проблеми не відає керівництво міста чи РЕМ, який, до речі, за підсумками минулого року потрапив до числа переможців виконання програми економічного й соціального розвитку міста за 2008 рік.
Намагання отримати коментар від начальника РЕМ стосовно надзвичайної ситуації, що мала місце 8 березня, особливим успіхом не увінчалися. Начальник порекомендував звернутися із запитанням до головного інженера, а той, посилаючись на нараду, теж у грунтовному коментарі відмовив. Лише сказав, що такі поломки — типові для цієї пори року. Натомість, жителі «Морського» розповідали, що проблеми на трансформаторній підстанції в їхньому мікрорайоні виникають регулярно під час сильного дощу, а не лише «в цю пору року». І, певно, не лише «Морське», а й інші частини міста й району аж занадто часто опиняються знеструмленими.
Олег БРЮХАНОВ