«Найкраща від усіх земель»

«Найкраща від усіх земель»

МІСЬКИЙ КОНКУРС ДО 80-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ПОЕТА-ЗЕМЛЯКА ЮРІЯ КОВАЛЬСЬКОГО
Напередодні 80-річчя від дня народження відомого поета-земляка, журналіста, автора слів гімну Новограда-Волинського, справжнього патріота нашого міста — Юрія Івановича Ковальського — Центральна міська бібліотека, яка носить його ім’я, провела конкурс на кращий вірш серед поетів-початківців Звягельщини «Найкраща від усіх земель».
Про участь у конкурсі заявили 22 учасники віком від 10 до 75 років.
Професійне журі очолила талановита місцева поетеса-піснярка, лауреат літературної премії ім.Лесі Українки Валентина Ксендзук. На свято поезії почесним гостем була запрошена вдова поета — Галина Василівна Ковальська.
Перемогу у віковій категорії «10-16 років» здобула Катерина Ковальчук, студентка медичного коледжу. У віковій категорії «17 років і старше» перемогла Ніна Герасимівна Бугайчук, яка вразила своїм незвичайним поетичним словом.
За «кращий поетичний твір про Юрія Ковальського» журі відзначило Ганну Олександрівну Легеньку. Спеціальний подарунок від представника політичної партії «Національний корпус» за «Кращий вірш на патріотичну тему» отримала Олена Бойко, студентка РДГУ.
Переможці конкурсу були відзначені дипломами та подарунками відділу культури і туризму міської ради. А всі конкурсанти отримали подарунки від Новоград-Волинського міського осередку Всеукраїнського братства ОУН-УПА ім.генерала Романа Шухевича (Тараса Чупринки).
Дорогі новоград-волинці! Долучайтеся до високої поезії Юрія Ковальського! Його поетичне слово допоможе сповнити себе оптимізмом у нашому сьогоденні, вірою у світлий прийдешній день. Дякуємо всім, хто взяв участь у конкурсі!
Запрошуємо на вечір-вшанування «Пам’ять цвіте в серцях», присвячений 80-річчю від дня народження Юрія Ковальського, який відбудеться 27 квітня, о 15:00, у малому залі міського Палацу культури імені Лесі Українки.
Інформація Центральної міської бібліотеки