Півтисячі танцюристів — учасники Свята хореографії

Півтисячі танцюристів — учасники Свята хореографії

За хореографічними постановками цікаво спостерігати, адже танець — це почерк хореографа, яким він пише на сцені історії життя за допомогою інших. Якщо це зроблено майстерно, то навіть у дитячому виконанні можна прочитати не лише дитячі емоції. Тому і цього разу на хореографічному фестивалі «Мрії Надії» цікаво було і спостерігати, і читати: одним танцям притаманна особлива вишуканість, іншим — народний чи дитячий почерк, чиєюсь метою було вразити глядача, когось із хореографів — просто зробити свою роботу, а хтось прагнув зробити її найкраще.


Близько півтисячі учасників у неділю, 22 квітня, зібрав на сцені Палацу культури головний хореографічний захід міста — не лише дитячого та підліткового віку, а й тих, кому за «25+». Усі керівники та учасники колективів отримали відзнаки фестивалю, багато оплесків і слів подяки.
Танець у сучасному українському суспільстві нині дуже популярний, особливо після виходу в ефір низки рейтингових танцювальних шоу на телебаченні. Втім, Новоград активно «танцює» уже давно, маючи у своєму місцевому танцювальному активі як відомі народні ансамблі — «Полісся» та «Веселку», так і популярні сучасні колективи. У повсякденному житті вони займаються, відвідують конкурси та фестивалі, виборюють призові місця. А головне, роблять корисну спільну справу — прищеплюють дітям любов до музики і ритму. І якщо не усі займатимуться у житті хореографією, то гарно рухатися під музику, вирізняючись майстерністю, будуть усі.
Понад дві години тривав фестиваль «Мрії Надії» — на честь відомого місцевого хореографа, Заслуженого працівника культури України Надії Гончарук, засновниці Народного дитячого ансамблю «Веселка». До речі, вже багато років «веселківцями» керує її донька Катерина Рудакова, а не так давно до сімейної династії приєдналася ще й онука, яка представила на сцені власні постановки.

Серед впізнаваних на сцені колективів, що давно мають свій стиль, — «Модерн», «Шакті», «Лілея», «Полісся» тощо. Керівники мають значний досвід роботи на сцені, тому їх хореографічні постановки та костюми якісно вирізняються. Особлива подяка — батькам учасників колективів, які щоразу стають надійною підтримкою для хореографів. Серед дебютантів фестивалю — призерки всеукраїнських чемпіонатів танцю на пілоні зі студії «Rise», окремі шкільні колективи та місцева студія східного танцю.
У цьому заході немає журі, переможців та переможених, а головною оцінкою виступів щоразу є оплески глядачів. До речі, фестиваль хореографії традиційно збирає аншлаги у ПК, що говорить про його справжню популярність.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі Інтернет