У ЗАТИШНИХ СТІНАХ – ШВИДШЕ ОДУЖУЮТЬ?

У ЗАТИШНИХ СТІНАХ – ШВИДШЕ ОДУЖУЮТЬ?

Урочистим і велелюдним було відкриття Городницької лікарні після того, як було проведено капітальний ремонт цього приміщення, що розташоване в надзвичайно мальовничому куточку селища. Зведені ці стіни більш як сімдесят років тому – на високому пагорбі в оточенні природного парку. Власне сама лікарня більше нагадує невеличкий санаторій чи будинок відпочинку – з її вікон відкриваються дивовижної краси краєвиди. А саме оновлене приміщення неначе посміхається білосніжними палатами та коридорами, гордовито хизується новими добротними меблями та сповнюється гарним настроєм лікарів та медсестричок і всіх городничан, котрі того пам’ятного дня завітали на урочисте відкриття.
Крім того, в цей день сюди приїхали і гості з Новограда-Волинського і обласного центру. Приїхали не з порожніми руками, а з подарунками, аби допомогти наповнити лікарню всім необхідним.
Депутат Верховної Ради від Блоку Литвина Микола Рудченко привітав городничан з радісною подією та подарував лікарні телевізор. Виступив на урочистостях також голова райдержадміністрації Микола Іванюк, який повідомив, що торік на реконструкцію районних ФПів, ФАПів та амбулаторій виділено 3 млн. грн. з різних джерел фінансування. Восени 2008 року розпочалися роботи з реконструкції селищної лікарні в Городниці. Вартість цього проекту склала 944 тис. грн. Це кошти державного, районного та селищного бюджетів. За них було проведено заміну даху, вікон, дверей, електро- та водопостачання, водоканалізації та опалення.
Селищна лікарня тепер має стаціонар на 30 ліжок, терапевтичне відділення — на 20 ліжок, неврологічне відділення — 5 ліжок, палату інтенсивної терапії, операційну та пологову кімнати. На обслуговуванні лікарні знаходиться 10 тисяч чоловік.
Головний лікар Городницької лікарні Ростислав Шалько від імені колективу висловив щиру вдячність владі за підтримку і висловив надію, що найближчим часом ще буде оновлено фасад будівлі. Зі свого боку медичні працівники, підкреслив, докладуть всіх зусиль, аби пацієнти почували себе тут затишно та швидше одужували.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА