Хроніка 18/2018

БІЛЯ КОЛЕГІУМУ ПРИВАЛИЛО УЧНЯ БЕТОННОЮ ПЛИТОЮ
Пустощі школярів під час вихідних та канікул нерідко призводять до травмування. Першотравневі свята не обійшлися без надзвичайної події за участю учня Новоград-Волинського колегіуму.
30 квітня, близько 20 години, учень 6-го класу колегіуму гуляв разом із однокласниками на пустищі поруч із навчальним закладом.
Юнак почав стрибати на бетонній плиті, яка обвалилася та придавила його, впавши йому на живіт. Хлопець отримав тяжкі травми голови та живота. За його життя борються лікарі реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні.
ЕЛЕКТРОПОЇЗД ЗБИВ НАСМЕРТЬ ЖІНКУ
Трагедія сталася в Новограді-Волинському 30 квітня, близько 16 години 50 хвилин. Електропотяг сполученням «Шепетівка-Коростень», рухаючись із міста Шепетівки у напрямку Новограда-Волинського, здійснив наїзд на жінку, яка переходила залізничні колії з вулиці Рівненської на вулицю Юрія Глухова у Новограді-Волинському. В результаті удару жінка загинула на місці.
СИН ВИЯВИВ МАТІР, ЯКА ВКОРОТИЛА СОБІ ВІКУ
У с.Степове Новоград-Волинського району проживала жінка 1956 року народження. У сусідньому селі із сім’єю проживав її син. Напередодні сімейної трагедії жінка повідомила сину, що вкоротить собі віку. Такі застереження лунали не раз, але цього разу вона виконала свою обіцянку.
27 квітня, близько 09 години 30 хвилин, чоловік прийшов до будинку своєї матері та виявив останню повішаною у ванній кімнаті на хустці, яка була прив’язана до труби біля стелі.
04141.com.ua

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ПІДОЗРЮВАНОГО У ВБИВСТВІ СТУДЕНТА
29 квітня, уранці, до поліції надійшло повідомлення від медиків про смерть хлопця від ножового поранення. Правоохоронці встановили, що тілесні ушкодження 21-річний студент отримав у ході раптового конфлікту з невідомими в барі «Від заката до рассвета».
Пораненого хлопця у своєму городі близько 6 ранку виявила 65-річна жителька Новограда-Волинського. На жаль, медики, які прибули за викликом жінки, констатували смерть парубка, як згодом з’ясувалося, 21-річного жителя с.Гульськ, студента одного з житомирських університетів.
Під час першочергових заходів поліцейські встановили, що загиблий разом із товаришами цієї ночі відпочивали неподалік у місцевому барі. Там у них близько 5 ранку виник раптовий конфлікт з іншою групою чоловіків. У ході з’ясування стосунків, що швидко переросло у бійку, один із незнайомців і завдав хлопцеві смертельну травму.
— Однак серйозність ситуації у розпалі емоцій ніхто не зрозумів, і одні продов-жували переслідувати інших. Очевидно, хлопець, тікаючи, й опинився у дворі пенсіонерки, де від отриманого поранення помер, — розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко.
Усіх учасників інциденту поліцейські встановили того ж дня. Підозрюваного у нанесенні смертельної травми було затримано, відповідно до статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Він виявився жителем с.Наталівка, 1995 року народження.
Досудове розслідування проводиться за п.7 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За позбавлення життя людини з хуліганських мотивів парубкові може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.
Також за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ст.263 ККУ) затримано ще одного учасника конфлікту — 33-річного жителя райцентру. У чоловіка під час з’ясування обставин названої події поліцейські виявили та вилучили гранату «Ф-1» із підривачем.
Відносно обох осіб поліцією порушено клопотання про обрання мір запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
У ЄМІЛЬЧИНОМУ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ КРАДІЇВ МАЙНА З МІСЦЕВОГО ПІДПРИЄМСТВА
25 квітня, о 23:20, працівники сектору реагування патрульної поліції Ємільчинського ВП, які забезпечували правопорядок на вулицях селища, помітили підводу, в якій перебувало декілька чоловіків. Під час перевірки з’ясувалося, що місцеві жителі перевозять металобрухт. От тільки походження напіврозібраних електродвигунів викликало у поліцейських підозру. Відтак на місце події прибула слідчо-оперативна група.
— У ході перевірки ми встановили, що двоє жителів району, віком 32 та 35 років, працюють на місцевому підприємстві, звідки і були викрадені електродвигуни, — повідомив начальник Ємільчинського відділення поліції Віталій Магалецький. — Вони найняли підводу, щоб вивезти вночі викрадене. Нині триває подальше з’ясування обставин події.
Відділ комунікації поліції Житомирської області