Згадували поета і журналіста

Згадували поета і журналіста

\"ЗгадувалиЮрій Ковальський — особлива постать у сучасній історії Новограда-Волинського. Він був журналістом за покликом серця, поетом, відповідальним секретарем міськрайгазети «Лесин край», одним із засновників і першим редактором нашої газети (тоді — «Звягель-інформ»), а ще — талановитою й неординарною особистістю, чуйною і скромною людиною з відкритою душею. Назавжди увійшов в історію міста, як автор слів гімну міста Новограда-Волинського. Посмертно був нагороджений званням Почесного громадянина міста.
1 травня 2018 року Юрію Івановичу Ковальському виповнилося б 80… Більшу частину свого життя він провів на рідній Звягельщині, залишивши помітний слід у літературному житті рідного краю, благословив на творчу дорогу багатьох місцевих літераторів і журналістів.
Центральна міська бібліотека, що носить його ім’я, 27 квітня організувала у ПК вечір-вшанування «Пам’ять цвіте в серцях», присвячений 80-річчю від дня народження поета. На нього завітали рідні Юрія Івановича, колеги, шанувальники творчості, друзі родини. Промовці згадали, як Юрій Іванович плекав кожне слово, радів успіхам колег, наче своїм, був душею колективу. Шкода, що за життя не удостоївся ні високих звань, ні нагород, не видав жодної книги. Дружина Галина Василівна виправила ситуацію — ретельно збирала творчий доробок, видавши його у чотирьох збірках поезій.
Власна інформація