Мітинг-реквієм, присвячений 32-ій річниці техногенної трагедії на Чорнобильській атомній електростанції

Мітинг-реквієм, присвячений 32-ій річниці техногенної трагедії на Чорнобильській атомній електростанції

26 квітня біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи відбувся мітинг-реквієм, присвячений 32-ій річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції.
Мітинг розпочався покладанням квітів. До слова було запрошено міського голову Віктора Весельського, який у своїй промові зазначив: «Ми сподіваємось, що страшні уроки Чорнобиля не минули даремно для нашої молоді, адже саме їм жити далі й продовжувати славні традиції своїх батьків. І головне — свято берегти пам’ять про тих, хто поклав на вівтар Вітчизни своє здоров’я, молодість і життя. Слава Україні!».
Очільник міста вручив ювілейні медалі до 32-ї роковини Чорнобильської аварії учасникам ліквідації наслідків трагедії на Чорнобильській АЕС. Ювілейні медалі отримали Валерій Гордійчук, Микола Гришков, Микола Давидчук, Михайло Перхов, Ярослав Співак.
Секретар міської ради Олена Пономаренко також звернулася до учасників мітингу: «Із глибокою пошаною схиляємо голови перед вами, шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, за подвиг, під час якого ви віддали своє здоров’я, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки. Щиро бажаю вам щастя, довгого життя без проблем і хвороб, миру, благополуччя і добробуту».
Присутні схилили голови у хвилині мовчання в пам’ять тих, кого забрала ця страшна техногенна трагедія.
Тематичні музичні композиції звучали цього дня для присутніх від викладачів Школи мистецтв та естрадних виконавців, а молодь міста декламувала вірші, присвячені пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС.
Скільки б часу не минуло від того лиховісного дня 26 квітня 1986 року, Чорнобиль продовжує стукати в наші серця, пронизувати душі гіркотою полинною. І ми не в праві забувати ту страшну подію, тих відважних людей, які ціною свого здоров’я, а то і життя, змогли зупинити загрозливий атомний вогонь.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради