Професіонали на «Авангарді»: «Полісся» перемагає «Буковину»

Професіонали на «Авангарді»: «Полісся» перемагає «Буковину»

27 квітня, у п’ятницю, Новоград-Волинський уперше приймав футбольний матч під егідою Професійної футбольної ліги України. Житомирське «Полісся», чия домашня арена проходить реконструкцію, у рамках 24 туру Другої ліги (група А) грало з чернівецькою «Буковиною».


Відповідно до протоколу, на матчі було зафіксовано 800 глядачів, що є непоганим показником відвідуваності в сучасних реаліях українського футболу. На центральній трибуні за «Полісся» вболівав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у компанії міського голови Віктора Весельського та його підлеглих.
Перша половина гри минула без гольових моментів (0:0) попри те, що «Буковина» з 36-ї хвилини грала у меншості. Номінальні господарі повели в рахунку після розіграшу кутового на 62-ій хвилині. Сергій Дячук ударом головою на дальній штанзі замкнув скидку партнера — 1:0.
Невдовзі «Буковині» вдалося відігратися. Голом завершився удар із меж штрафного майданчика після проходу по лівому флангу.
Житомиряни видряпали перемогу на останній хвилині основного часу. Удар зі штрафного втілив у гол Вадим Шаврін.
«Полісся» піднялося на шосте місце в турнірній таблиці, маючи 26 очок. Призову трійку замикає «Нива» (Вінниця), в якої 33 очки.
Додамо, що Професійна футбольна ліга України погодила звернення від ФК «Полісся» (Житомир) щодо проведення всіх домашніх матчів, які залишилися до кінця цього сезону, на новоградському стадіоні «Авангард». Тож, слідкуйте за анонсами.
* * *

28 квітня у Малині відбувся матч за суперкубок Житомирської області з футболу сезону 2018 року. Минулорічний володар кубку — ФК «Полісся» (Ставки) — із рахунком 1:0 переміг чемпіона області — ФК «Полісся» (Городниця). Єдиним голом у матчі на 77-ій хвилині відзначився Василь Бляхарський.
* * *

Того ж дня ФК «Звягель» (Новоград-Волинський) оформив вихід до чвертьфіналу кубку Житомирської області з футболу пам’яті Героїв Небесної Сотні. Після гостьової перемоги над «Технічним ліцеєм» (Сали) з рахунком 3:0 тиждень тому, звягельчани вдома закріпили успіх — 4:0.
Автори голів: М.Омельянчук (25, 74 хв.), Р.Гусак (32 хв., пен.), С.Слюсар (71 хв.).
Гра відбулася на стадіоні у «Морському».
Суперником «Звягеля» у чвертьфіналі стане «Сокіл» (Житомирський район), який на попередній стадії турніру виявився сильнішим за ФК «Малин».
Олег БРЮХАНОВ
Фото ФК «Полісся»