ХРОНИКА 12/2009

«ПОГОСПОДАРЮВАЛИ» ВНОЧІ
Із 7 на 8 березня невідома особа проникла у приміщення магазину «Товари повсякденного попиту» у с. Ходурки, звідки викрала гроші в сумі близько 1300 грн., продукти харчування та спиртні напої на суму близько 300 грн. Оглянувши місце події, правоохоронці з’ясували, що «працювали» тут двоє. Зловмисники розбили віконне скло та металевою трубкою, схожою на лом, яку знайшли неподалік магазину, виламали віконні ґрати. У скоєнні злочину правоохоронці підозрюють двох жителів сусіднього села, місцезнаходження яких встановлюється.
ЗЛОДІЙ-РЕЦИДИВІСТ
Чоловік, який пограбував 60-річного пенсіонера серед білого дня, годиться потерпілому у сини. За заявою літнього чоловіка, у якого зловмисник викрав сумку та втік, правоохоронці затримали непрацюючого, неодноразово судимого місцевого жителя, який нещодавно звільнився та вже встиг скоїти крадіжку. Чоловік щиро шкодує про скоєне та час не повернеш. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.186 ч.2 КК України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.
НАПАД «ЧЕРВОНОГО ПІВНЯ»
8 березня у селі Федорівка, внаслідок необережного поводження господаря з вогнем, зайнявся його житловий будинок. У результаті пожежі чоловік загинув від сильного обгорання. Трагедія сталася через звичку чоловіка палити у ліжку.
10 березня вогняне лихо забрало життя 68-річної жительки с.Стрієва. Жінка підпалювала плиту у помешканні. Зі значними опіками потерпілу було доставлено у реанімаційне відділення Новоград-Волинського ТМО, де наступного дня жінка померла.
ЗАТРИМАЛИ 20-РІЧНОГО НАРКОТОРГОВЦЯ
Спільне відпрацювання міста по лінії незаконного обігу наркотиків протягом минулого тижня провели оперативники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, кримінальної міліції у справах дітей та патрульно-постової служби.
По вул.Войкова правоохоронцями був затриманий 25-річний місцевий житель, гр.О., у якого в кишені штанів виявили та вилучили паперовий згорток, в якому знаходилася наркоречовина — конопля, вагою близько 10 грамів. Як пояснив молодик, згорток він придбав у невідомого.
Того ж вечора міліціонери затримали 20-річного парубка, у якого при поверхневому огляді виявили незвичайну металеву коробку. Нашарування коричневого кольору у середині та запах були характерні для наркотику «опію сухого». Підозра правоохоронців була недаремною. Як з’ясувалося, даний пристрій призначений для вживання наркотику «марихуана». У відділку затриманий зізнався, що шукав покупця для вилученого пристрою. Крім того, молодик виявився тим незнайомцем, який продав згорток з коноплею раніше затриманому гр.О.Приторговуючи наркозіллям, молодий безробітний парубок у такий спосіб заробляв собі на життя. Та на нещасті інших не розбагатієш. Проти хлопця порушено кримінальну справу за ст.307 КК України (Незаконне виготовлення, зберігання, придбання чи збут наркозасобів). Наразі слідство має з’ясувати, звідки у нього даний пристрій та де він взяв наркосировину для продажу. За вже скоєне хлопцеві «світить» позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Наступного дня у 21-річного жителя міста працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків натрапили на слід ще одного наркоторговця. Молодий чоловік займався виготовленням та продажем ацетильованого опію-«ширки» та психотропної речовини «Первитин», якими наповнював шприци до відповідної поділки, залежно від потреби замовника. Затримали парубка у його знайомого в той момент, коли він займався виготовленням наркотику «Первитин», більш відомого як «вінт», згубна дія якого відома тим, що вбиває людину протягом трьох-чотирьох років. Не так давно затриманий був засуджений за крадіжку. Тож, мабуть, і вирішив змінити «кваліфікацію», сподіваючись на легшу долю. Тепер хлопцеві доведеться відбувати покарання у рази більше, ніж попереднє.
ЧЕРЕЗ ПІДСОБКУ
Крадіжку товарів та пошкоджені двері виявила продавець магазину у с. Чижівка, коли вранці прийшла на роботу. Зловмисники проникли у приміщення через підсобну прибудову. Невідомі викрали спиртні напої, чай, каву, цукерки, цигарки та інші продукти харчування на загальну суму близько 11 тис. грн. Крадіїв поки не встановлено.
ОПЕРАЦІЯ «ПЕРВОЦВІТ»
Необхідність проведення правоохоронцями даної операції викликана тим, що з настанням весни та напередодні свят в Україні розпочалася і триває несанкціонована торгівля рідкісними видами ранньоквітучих, реліктових та занесених до Червоної книги України рослин — конвалії, проліски, анемони, первоцвіт. Ті громадяни, які вчинили правопорушення, пов’язані з незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією рідкісних рослин, притягатимуться до відповідальності за правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів. Порушникам загрожує штраф від 340 до 510 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу.
Анна ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, старший лейтенант міліції