На будівельному майданчику «Прозорого офісу» вирили котлован

На будівельному майданчику «Прозорого офісу» вирили котлован

2 травня розпочалися земельні роботи на будівельному майданчику «Прозорого офісу»: протягом дня вирито котлован під фундамент. Увечері міський голова Віктор Весельський особисто оглянув хід робіт.
«18 квітня 2018 року на рахунок департаменту праці та соціального захисту населення в управлінні Державної казначейської служби надійшли кошти по загальному фонду державного бюджету в сумі 7,5 млн. грн. — субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам на проведення робіт, пов’язаних зі створенням і забезпеченням фінансування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі — послуг соціального характеру в форматі «Прозорий офіс», — нагадують у відділі інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
Невдовзі потому працівники підрядної організації огородили будмайданчик, і ось, власне, розпочалися будівельні роботи.
Нагадаємо, що ідея будівництва центру надання адміністративних послуг у Новограді-Волинському у форматі «Прозорого офісу», із залученням субвенції з Державного бюджету, належить міському голові Віктору Весельському.
На одному із робочих засідань на початку цього року він заявив, що урочисте відкриття новобудови відбудеться у 2018 році на свято Покрови — 14 жовтня. Але на сесії міської ради
19 квітня прозвучали інші строки. «Відповідно до графіку, до серпня поточного року на будівництво цього об’єкту місто має освоїти 18 млн. грн. Ще 7,5 млн. грн. — протягом вересня-листопада. Докладемо всіх зусиль, щоб завершити в цьому році», — підкреслив Віктор Весельський.
Новий будмайданчик поглинув місця для парковки біля Будинку рад. На тій же сесії міської ради розглядалося питання про виділення 500 тис. грн. на облаштування нових парковочних місць, проте це рішення не було підтримане депутатами. Тож, доки тривають будівельні роботи, поблизу Будинку рад виникатимуть проблеми з парковкою, особливо — у дні сесійних засідань та інших велелюдних заходів. Також на час будівництва ускладнився під’їзд до багатоквартирного житлового будинку, що розташований за Будинком рад, і до відомчих гаражів.
Олег БРЮХАНОВ
Фото міської ради