ЛЮДИ ГИНУТЬ НА ДОРОЗІ

Проблема забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах міста та району й надалі залишається актуальною для працівників ВДАІ. Слід відмітити, що з впровадженням у практику нововведень у чинне законодавство щодо відповідальності порушників Правил дорожнього руху (далі ПДР), ситуація на дорогах значно поліпшилася. Статистика свідчить: протягом двох місяців поточного року грубі нехтування ПДР призвели до скоєння 4 ДТП, у яких 4 людини загинуло. У порівнянні з минулим роком: сталося 9 ДТП, у яких загинуло та було травмовано відповідно 3 та 10 чоловік.
На жаль, найтиповішими порушеннями ПДР, що призводять до трагічних наслідків, є керування автомобілями у нетверезому стані, перевищення швидкості, проїзд на заборонений сигнал світлофора, недотримання водіями вимог дорожніх знаків, порушення правил обгону, маневрування з виїздом на смугу зустрічного руху.
Забезпечення безпеки руху — справа кожного з нас. А тому працівники міліції звертаються до вас, шановні жителі міста та району, закликаючи до співпраці. Якщо ви стали свідком грубого нехтування водієм транспортного засобу ПДР або вам відомі подібні факти, зателефонуйте до ВДАІ в Житомирській обл. за номером «телефону довіри»: 8 (0412) 47-39-15 або 5-24-36, 5-60-17 Новоград-Волинський ВДАІ. Конфіденційність гарантується.
Не залишайтеся байдужими, адже від елементарного недотримання учасниками дорожнього руху правил, страждаємо ми, наші близькі та знайомі нам люди!
Анна ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, старший лейтенант міліції