Олексій Плісак готується до чемпіонату Європи

Олексій Плісак готується до чемпіонату Європи

Вихованець відділення боксу Новоград-Волинської ДЮСШ і СК «Євробокс» Олексій Плісак проходить планові етапи підготовки до чемпіонату Європи з боксу, що відбудеться у Болгарії.
«Нині триває заключний етап. Відбулися навчально-тренувальні збори в м.Надвірна Івано-Франківської області. Стали переможцями міжнародного турніру в Білорусі. Маємо тиждень відпочинку. І знову, з 7 по 20 травня, пройде збір у м.Долина. Далі вирушаємо на чемпіонат Європи», — розповідає тренер Олексія Плісака, його батько Леонід Плісак.
Леонід Плісак наголошує, що вперше боксер із Новограда-Волинського захищатиме спортивну честь України на чемпіонаті Європи.
«Бокс — це олімпійський і пріоритетний вид спорту в Україні. Потрапити до складу збірної непросто. Це — довгий шлях, який ми подолали упродовж п’яти років. Три роки Олексій Плісак доводив, що він — перший номер в Україні у своїй категорії. За цей час Олексій двічі виграв чемпіонати України. Ми пройшли чимало навчально-тренувальних зборів — 4 на рік по 18 днів. Безліч усіляких чемпіонатів. На даний час Олексій Плісак провів понад 100 поєдинків. Проведено багато важкої роботи, щоб із року в рік залишатися на висоті», — каже тренер юного звягельського боксера.
Леонід Плісак нині входить до складу тренерського штабу національної збірної України з боксу серед спортсменів 2004-2005 років народження. А старший тренер — Олександр Остапчук із міста Харкова.
Олег БРЮХАНОВ