Депутат міської ради Олександр Остапчук хоче достроково скласти депутатські повноваження

Депутат міської ради Олександр Остапчук хоче достроково скласти депутатські повноваження

\"ДепутатНа офіційному сайті міської ради розміщено проект рішення «Про дострокове припинення повноважень депутата Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання Остапчука О.Л.». Цей проект пропонується на розгляд депутатів у порядок денний 22-ї сесії міської ради сьомого скликання, що відбудеться 7 червня.
В електронному документі, зокрема, йдеться: «Керуючись пунктом 14 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підпунктом 2 частини другої статті 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», розглянувши заяву депутата Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання Остапчука О.Л. про складення ним депутатських повноважень, міська рада ВИРІШИЛА:

  1. Достроково припинити повноваження депутата Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання Остапчука Олександра Леонідовича, обраного у багатомандатному виборчому окрузі за виборчим списком політичної партії «Народна Партія», у зв’язку з його особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

  2. Вивести Остапчука Олександра Леонідовича зі складу постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин, затвердженої рішенням міської ради від 10.11.2015 року №3 «Про утворення постійних комісій міської ради, затвердження їх складу і обрання голів».

  3. Це рішення направити до Новоград-Волинської міської територіальної виборчої комісії.

  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради Пономаренко О.А. та постійну комісію міської ради з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян (Рассадін А.О.)».


Якщо Олександр Остапчук не відмовиться від своїх намірів скласти депутатські повноваження, то офіційний коментар про причини такого рішення прозвучить у ході сесійного засідання.
Олег БРЮХАНОВ