Поки грім не вдарить, дорожники не хрестяться?

Поки грім не вдарить, дорожники не хрестяться?

Окремі ділянки Житомирського мосту становлять пряму загрозу життю й здоров’ю громадян. Бетонні плити, що формують пішохідну частину мосту, у багатьох місцях розкришилися й зіяють дірами, крізь які не лише дитина, а й доросла людина може шугонути у річку.
Громадськість Новограда привертає увагу міської влади до проблеми вже другий рік. У соцмережі триває обговорення, започатковане користувачем Іваном Лавренчуком ще у листопаді 2016 року. Зокрема, є й повідомлення наступного змісту: «На звернення міського голови Віктора Весельського надійшла відповідь від державного агентства автомобільних доріг України. У листі повідомляється, що, враховуючи стан мосту через річку Случ, який знаходиться на автомобільній дорозі «Київ — Чоп» на під’їзді до м.Новоград-Волинський, надано доручення Службі автомобільних доріг у Житомирській області щодо виконання робіт, необхідних для забезпечення його належної експлуатації, та виконання першочергових робіт до 1 червня поточного року». Усе б нічого, якби йшлося про 1 червня 2018 року. Але згадане 1 червня минуло ще два роки тому…
В управлінні житлово-комунального господарства міської ради «Звягелю» пояснили, що ділянка вул.Житомирської від «Світанку» (включаючи Житомирський міст) і до виїзду з міста знаходиться на обслуговуванні Служби автомобільних доріг у Житомирській області. Тобто, міська влада Новограда-Волинського не може із міського бюджету забезпечити фінансування будь-яких робіт, пов’язаних із мостом і цією дорогою. Матиме місце, так зване, нецільове використання коштів.
Єдине, що залишається владі, звертатися із листами до балансоутримувача. В комунальному управлінні кажуть, що від початку 2018 року направили у Службу автомобільних доріг у Житомирській області 4 листи. У січні-лютому відповідали, що не вистачає фінансування, бо початок року. Зараз теж коштів чомусь не вистачає…
Розмова з цього питання із начальником управління ЖКГ міської ради Олександром Богданчуком відбулася у вівторок, 8 травня. Він саме збирався у відрядження до Житомира. Одна із запланованих зустрічей в обласному центрі — із керівництвом Служби автомобільних доріг у Житомирській області щодо стану Житомирського мосту в Новограді-Волинському. Невдовзі побачимо, чи буде з цього якийсь результат.
Олег БРЮХАНОВ, фото Івана ЛАВРЕНЧУКА