Хроніка 20/2018

Хроніка 20/2018

ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ПОЖЕЖУ НА БАЛКОНІ БАГАТОПОВЕРХІВКИ
До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі дев’ятиповерхового житлового будинку в м.Новоград-Волинський. Господар, перебуваючи на подвір’ї, побачив густий дим із балкону. Разом із сусідами він намагався самотужки впоратись із займанням, проте йому це не вдалось. Він викликав рятувальників.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців було встановлено, що пожежа виникла на 5-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. Провівши розвідку всередині житла, вони з’ясували, що осередок займання знаходиться на балконі. Там горіли речі домашнього вжитку.
Силами бійців ДСНС о 14:54 пожежу локалізовано, а о 15:20 — ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити речі домашнього вжитку та оздоблення стін. Вогнеборці недопустили розповсюдження полум’я за межі балкону.
Попередньо встановлено, що, ймовірно, з верхніх поверхів на балкон міг залетіти недопалок цигарки.
УДСНС України у Житомирській області

УПРОДОВЖ ДОБИ ЛІКВІДОВАНО 8 ПОЖЕЖ, СЕРЕД ЯКИХ — ЗАГОРЯННЯ СУХОСТОЮ
До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в смт.Гришківці Бердичівського району. Про це рятувальників сповістили водії, які, проїжджаючи об’їзною дорогою навколо Бердичева, помітили густий дим уздовж узбіччя.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців було встановлено, що горить суха трава на площі 0,5 га. Через суху погоду та сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався. Неподалік від осередку займання розташовані автозаправка та кафе, тому рятувальники зосередили сили на недопущенні розповсюдження полум’я.
Силами бійців ДСНС о 17:20 пожежу локалізовано, а о 18:20 — ліквідовано. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невідомою особою.
Крім того, вогнеборці ліквідували 4 загоряння сміття у Житомирі, с.Кикова Новоград-Волинського району, с.Оліївка Житомирського району та с.Павелки Андрушівського району.
УДСНС України у Житомирській області

У РАЙОНІ ЧОЛОВІК НАПАВ НА ЖІНКУ ТА НАМАГАВСЯ ЇЇ ЗГВАЛТУВАТИ
12 травня, близько 14:20, до чергової частини Новоград-Волинського ВП звернулася громадянка с.Теснівка Новоград-Волинського району із заявою про те, що малознайомий їй чоловік намагався вступити із нею в статеві зносини. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група поліції.
Було встановлено, що 12.05.2018 року, близько 02:00, громадянин, перебуваючи на вул.Лесі Українки у с.Теснівка, накинувся на громадянку із застосуванням фізичного насильства та намагався вступити у статеві зносини проти волі останньої, однак не довів свій злочинний умисел до кінця з причин, що не залежали від його волі.
Працівники поліції з’ясували, що нападником є 31 річний уродженець с.Теснівка Новоград-Волинського району, курсант 1-го курсу Національної академії сухопутних військ імені П.Сагайдачного, який проживає у м.Львів.
Наразі розпочате кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події — ч.3 ст.15 (Замах на злочин) ч.1 ст.152 (Згвалтування) КК України.
У ЧОЛОВІКА ВИЯВИЛИ АМФЕТАМІН
12 травня, о 23:48, до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від патрульних про те, що по 3-му провулку Володимира Антоновича у Новограді-Волинському, біля будинку №21, було затримано чоловіка, який може при собі зберігати наркотичні засоби. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група поліції.
При поверхневому огляді чоловіка, у правій кишені кофти, було виявлено згорток прямокутної форми з фольги, всередині якого знаходилася суха порошкоподібна речовина білого кольору, вагою близько 1 грам, зовні схожа на особливо небезпечний наркотичний засіб, заборонений в обігу, — амфетамін.
Перевірку за ч.1 ст.309 КК України проводить Новоград-Волинський ВП.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ЗАТРИМАЛИ НАПАДНИКА, ЯКИЙ 4 РОКИ ЖИВ ПІД ЧУЖИМ ІМ’ЯМ
10 травня оперативники кримінальної поліції ГУНП затримали підозрюваного у вчиненні нападу на магазин у Хорошівському районі. У ході встановлення його особи з’ясувалося, що 48-річнй чоловік розшукувався за незаконне заволодіння автомобілем та ще один розбій, вчинений у Брусилівському районі наприкінці 2015 року. Увесь цей час він проживав під вигаданим ім’ям у Малинському районі.
4 травня, після 18:00, до продовольчого магазину у с.Поромівці зайшов незнайомець із пістолетом і, погрожуючи продавчині, забрав із каси виручку — близько 5 тисяч гривень. Схвильована жінка розповіла згодом поліцейським, що чоловік сів до темного автомобіля та поїхав геть.
Під час першочергових заходів було встановлено, що нападник пересувався на «Опель Омега» темно-синього кольору. Під час опису його зовнішності очевидці вказували на наявність бороди як особливої прикмети незнайомця.
— Одразу після надходження повідомлення про подію на території області було введено спеціальні заходи під умовною назвою «Перехват», оскільки підозрюваний пересувався на автомобілі та міг бути озброєний, — розповів заступник начальника ГУНП — начальник кримінальної поліції Сергій Крупєй. — Проте результат принесли наші наступні кроки з відпрацювання зібраної на місці події інформації.
Відтак 10 травня у с.Чоповичі Малинського району поліцейські затримали підозрюваного, який, щоправда, значно змінив до цього моменту свою зовнішність — позбувся примітної бороди та підстриг волосся.
Під час встановлення особи затриманого з’ясувалося, що близько 4 років, впродовж яких чоловік проживав у селі, він користувався чужими анкетними даними. Офіційно ніде не працював, а час від часу, за словами дружини, їздив на заробітки.
Із 2016 року чоловік розшукувався Брусилівським відділенням поліції за вчинення незаконного заволодіння транспортним засобом та розбійного нападу на керманича авто. Наприкінці грудня 2015 року затриманий, разом із напарником, відібрали «Daewoo Lanos» у киянина, який згодився їх підвезти зі столиці до с.Високе Брусилівського району. Там чоловіки спочатку заманили водія до будинку, а потім, побивши до втрати свідомості, забрали його речі, гроші, телефон та автомобіль.
Нині затриманому за сукупністю скоєних злочинів (ч.2 та ч.3 ст.187, ч.289 ККУ) може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Проводиться перевірка можливості його причетності до інших кримінальних правопорушень.
zt.npu.gov.ua

НА ЖИТОМИРЩИНІ В ДТП ЗАГИНУЛИ ТРОЄ ЛЮДЕЙ
У результаті жахливої ДТП на Варшавській трасі в районі м.Олевськ на Житомирщині загинули одразу троє осіб, ще одна людина знаходиться в реанімації.
За попередньою інформацією, причиною аварії став невдалий обгін. Про це повідомляє «Київ оперативний» на своїй сторінці у Facebook. За словами очевидця, у результаті ДТП чоловік і жінка згоріли у власному автомобілі. А в іншій машині від травм помер водій-чоловік, жінка перебуває в лікарні.
ЗНАЙШЛИ КРАДІЯ, ЯКИЙ ПОЦУПИВ СМАРТФОН В УЧНЯ КОЛЕГІУМУ
Подія трапилася ще 11 квітня. Злочинець помітив залишену без нагляду сумку, що належала учню 4 класу Новоград-Волинського колегіуму. Скориставшись тим, що за його діями ніхто не слідкує, таємно викрав смартфон. Телефон після крадіжки зловмисник здав до одного з місцевих ломбардів, у скоєнні злочину він зізнався.
На пошук злочинця й телефону поліцейським знадобився місяць.
04141.com.ua

ЗА ДВА ТИЖНІ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗШУКАЛИ 19 З 20 ДІТЕЙ, ЯКІ ПІШЛИ З ДОМУ
У Житомирській області збільшилась кількість дітей, які йдуть із дому. Про це йдеться в дописі від 14 травня ювенальної превенції Житомирської області у Фейбсук.
«З настанням весни та наближенням літніх канікул зросла тенденція залишення місця проживання дітьми. Кількість дітей, які залишають домівки, збільшується. Так, із початку травня до відділів та відділень поліції Житомирської області надійшло 17 звернень з приводу зникнення 20 дітей, з яких 19 дітей розшукано по «гарячих слідах», — інформує ювенальна превенція.
За даними сайту, станом на 14 травня в розшуку ще троє неповнолітніх: 17-річні малинчани Гаєвська Марина та Устипенко Антон та 16-річний житель села Зарічани Житомирського району Комарчук Юрій. Людей, яким відома будь-яка інформація про місцезнаходження дітей, просять повідомляти за номером «102».
zhitomir.info