Освітяни спробували себе у ролі артистів

Освітяни спробували себе у ролі артистів

Конкурс вокалістів «Освітянські наспіви-2018», що відбувся 5 травня, проведено з метою розкриття творчо обдарованих працівників освіти. Зрозуміло, що це не програма «Зірковий шлях» чи «Світське життя» (про вчителя подібних телепередач немає), а вони варті зірковості! Свято засвідчило, що вчитель творчий не тільки у професії, а й талановитий у мистецтві.
Міська профспілка, спільно з управлінням освіти і науки міської ради, традиційно наповнюють освітянське життя культурно-освітніми заходами, що свідчать: національна культура, її відродження і розвиток залишаються турботою всього українського народу. А освітянам, як мовиться, на роду написано йти попереду, вести за собою, показуючи, як треба шанувати свою культуру і дбати про духовне збагачення.
У повному розумінні слова, вчителі стали справжніми артистами. Передбачено все, як у зірок: творчий задум, його втілення в емоційному настрої музичного виконання, цікаві сценічні костюми. Тематика конкурсу — популяризація української народної і сучасної пісні. 22 учасники заходу продемонстрували виконавську майстерність та різноплановість репертуару. Зі словами привітання звернулись начальник управління освіти і науки міської ради Т.В.Ващук та голова міської профспілки освітян В.І.Неук.
6 конкурсантів нагороджено дипломами та профспілковими виплатами: А.В.Мамчик (ЗОШ №3), Х.О.Дернякова (ЗОШ №2), Л.В.Литвинчук (школа-інтернат), І.П.Остапчук (ПДМ), Л.П.Коростель та квартет (ДНЗ №4), Л.В.Кучер та ансамбль (ДНЗ №16).
8 учасників нагороджені грамотами: Н.Л.Дмитренко та І.Є.Величко (ЦРД), О.В.Белінська (ДНЗ №8), В.П.Саган (СШ №4), Л.В.Годун та Н.А.Обух (ЗОШ №6), О.П.Переходюк (ЗОШ №9), Н.К.Айдибалов (ПДМ).
Подяки одержали: квартет ДНЗ №5, квартет СШ №4, Ю.С.Красовська (СШ №4), дует ДНЗ №14, тріо ДНЗ №6, дует ДНЗ №9, В.М.Фіщук (ДНЗ №15), В.М.Костюк (ДНЗ №1), О.Ю.Дзюман (ЗОШ №7), ансамбль «Любисток».
С.ЧЕЛЯДІНА, вчитель