Десятки медалей привезли танцівниці студії «Есін»

Десятки медалей привезли танцівниці студії «Есін»

Чотири з половиною роки у Новограді-Волинському працює професійна студія східного танцю «Есін», в якій із задоволенням навчаються як діти, так і дорослі. Керівник студії — Надія Машковська, професійний педагог, тренер, хореограф, переможець багатьох конкурсів зі східних танців, ліцензований суддя Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів східного танцю.
Східні танці приносять користь для здоров’я — покращують поставу та координацію рухів, виробляють пластичність та граціозність рухів, сприяють покращанню роботи багатьох внутрішніх органів. У студії «Есін» велику увагу звертають на психологічний розвиток особистості. Танцівниці беруть участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях, а готуючись до змагань із сольними виступами, навчаються ставити мету і досягати її, працювати у команді, стають впевненішими у собі.
У Києві добре знають Новоград-Волинський, адже з останнього столичного фестивалю, який відбувся 24 березня, наші дівчата привезли додому 47 медалей! Варто зазначити, що у конкурсі взяли участь 600 учасниць із різних міст України.
Серед найменших учасниць конкурсу (4-5 років) вітаємо з перемогами Аліну Кусик (дві золоті та срібна медаль) і Яну Новохацьку (срібна і бронзова медалі). До того ж, судді відзначили Аліну Кусик, вручивши їй подарунковий сертифікат. Серед дівчат віком 6-7 років абсолютним переможцем стала Аліна Онищенко — виграла три золоті медалі!
У віковій категорії «ювенали» (8-11 років) у нас перемог ще більше. З першими місцями вітаємо Вероніку Давидову, Анастасію Кусик та Дарину Бугайчук. Срібло завоювали Дар’я Дяченко, Вероніка Куницька, Маргарита Малік, Анастасія Кусик. Почесні треті місця зайняли Валерія Поліщук, Сніжана Процюк та Анастасія Арсенюк.
Також дівчата змагалися в імпровізації. Бронзові медалі — Анастасія Арсенюк, Дар’я Дяченко та Сніжана Процюк. Срібні — Вероніка Куницька та Дарина Бугайчук. Анастасія Кусик — три золотих медалі за різні стилі імпровізації. Марія Машковська змагалася у більш професійній категорії та виграла золоту і срібну медалі.
Серед підлітків (12-16 років) у нас теж є перемоги. Зі срібними медалями вітаємо Дар’ю Онищенко та Богдану Марчук, з почесною бронзою — Діану Шурман. У професійній категорії Вероніка Шевчук виграла три золоті, одну срібну медаль та подарунковий сертифікат. До скарбнички досягнень дорослих наших учениць дві золоті медалі додала Галина Вітренко.
Окремо змагалися дуети у різних стилях східного танцю. Перші місця посіли дуети Анастасії та Аліни Кусик, Марії Машковської та Вероніки Давидової, Дар’ї Дяченко та Вероніки Куницької, друге місце — дует Сніжани Процюк та Дарини Бугайчук. Крім того, дівчата виступили колективом і виграли два золотих кубки. З першими місцями вітаємо групу дівчат, які виконували індійський танець: Аліна Онищенко, Марія Машковська, Вероніка Давидова та Валерія Поліщук, та групу юніорів з надзвичайним шоу-номером: Богдана Марчук, Вероніка Шевчук, Дар’я Онищенко та Діана Шурман.
31 березня студія «Есін» поїхала до Вінниці, на Міжнародний фестиваль східного танцю «Scheherazade-2018», у якому взяли участь 1300 учасників з різних країн. На конкурсі одночасно працювало три танцювальних майданчики у режимі нон-стоп. У всіх вікових категоріях була надзвичайно сильна конкуренція. Незважаючи на це, Новоград-Волинська студія східного танцю «Есін» також привезла багато перемог!
Зокрема, на цьому фестивалі наша студія стала абсолютним переможцем серед дуетів, адже два дуети з Новограда-Волинського обійшли усіх конкурентів. Із заслуженими першими місцями вітаємо дуети Анастасії та Аліни Кусик та Катерини Дереженко і Вікторії Оверчук.
Важливо те, що на цих конкурсах дівчата посіли призові місця абсолютно у всіх категоріях, в яких брали участь. Це свідчить про професійність виконання танцю, старанність дівчат. Колектив «Есін» — дуже дружний, наші учениці підтримують одна одну, а батьки допомагають дітям під час фестивалів. Вітаємо дівчат з перемогами та бажаємо нових успіхів, а батькам дякуємо за підтримку!
Г.ВІТРЕНКО