До кінця року у місті збудують 8 гуртожитків для контрактників

До кінця року у місті збудують 8 гуртожитків для контрактників

Як повідомив сайт Міністерства оборони України, розпочато наймасштабніший в історії держави проект будівництва житла для військовослужбовців. Йдеться про будівництво 184 житлових комплексів для розміщення 23 тисяч військовослужбовців за контрактом. Будівництво розпочалося на територіях військових містечок майже по всій території України — в
21 області.


На даний час вже триває будівництво на 25 будівельних майданчиках. Це, зокрема, Житомир, Миколаїв, Конотоп, Бердичів, Кременчук, Броди, Дачне, Подільськ, Старичі, Мирне, Гончарівське та Десна. Також у переліку міст, де стартували будівельні роботи, — Новоград-Волинський. До кінця місяця в Україні планується завершити процес проведення закупівель послуг на будівництво казарм поліпшеного планування ще на 25 будівельних майданчиках.
На реалізацію проекту з будівництва гуртожитків для Збройних Сил України передбачено фінансовий ресурс у сумі 2,6 млрд. грн. Фінансування робіт здійснюватиметься наступним чином: 1,0 млрд. грн. — за спеціальним фондом за рахунок коштів, які надійшли до Міноборони від реалізації конфіскованого майна;
1,6 млрд. грн. — за загальним фондом Міністерства оборони України.
13 травня Новоград з робочим візитом відвідали заступник міністра оборони, генерал-майор Олег Шевчук та радник Президента України Юрій Бірюков, щоб оцінити стан будівництва гуртожитків.
Як повідомив «Звягелю» начальник Новоград-Волинської КЕЧі району Олег Прищепа, до кінця року у нашому місті мають бути збудовані 8 гуртожитків: на території 30-ї ОМБр (5 гуртожитків), батальйону тилу (1) та 12-го інженерного полку (2). Кожен гуртожиток буде розрахований на 125 неодружених контрактників, у загальній кількості по гарнізону — для тисячі військовослужбовців за контрактом. На це будівництво виділено 120 мільйонів гривень, по трьох гуртожитках у Новограді вже розпочато будівельні роботи. По інших — проведено тендерні процедури, угоди знаходяться у стадії підписання.
Юлія КЛИМЧУК