Військові пенсіонери мітингували біля Будинку рад, вимагаючи підвищення пенсій

Військові пенсіонери мітингували біля Будинку рад, вимагаючи підвищення пенсій

15 травня біля Будинку рад відбувся мітинг, організований координаційним комітетом пенсіонерів силових структур міста з метою захисту прав і свобод пенсіонерів силових структур. Учасники мітингу вважають несправедливим перерахунок пенсій, який розпочався у 2018 році, та вимагають виплатити перераховані пенсії протягом року.
Нагадаємо, що 21 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям із 1 січня, — повідомляють у відділі інформації та зв’язків із громадськістю міської ради. Втім, пенсіонери, за їхніми словами, очікували суттєвішого підвищення. Тому колишні військові зауважили, що подібні акції потрібно проводити, допоки їх вимоги не будуть почуті. Також лунали заклики проводити спільні зібрання у столиці.
Військові пенсіонери та пенсіонери силових структур уже не вперше з початку року вимагають підвищення пенсій. Зокрема, велелюдний мітинг під стінами Будинку рад проходив ще 7 лютого. А 27 лютого колона мітингувальників на 15 хвилин заблокувала рух на трасі міжнародного значення «Київ — Чоп» у с. Перемога. Рухаючись по пішохідному переходу, пенсіонери-силовики тоді зупинили рух автотранспорту в обох напрямках, намагаючись таким чином надати достатньої ваги своїй акції — аби про це почули у вищих ешелонах влади. Мітингуючі не раз наголошували, що припинять свої дії, коли відчують збільшення пенсій «у кишені».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА