У Новограді ремонтуватимуть Житомирський міст

У Новограді ремонтуватимуть Житомирський міст

Такий висновок оприлюднив відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради за підсумками виїзного обстеження мосту через р.Случ, що відбулося 15 травня. Участь в обстеженні споруди, крім представників міської влади, взяв перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Сергій Заїка та представники підрядної організації «Дорстрой Монтаж».
Нагадаємо, що саме Служба автомобільних доріг у Житомирській області відповідає за обслуговування частини вулиці Житомирської, включаючи міст через Случ.
Стан мосту, особливо його пішохідних ділянок, упродовж кількох років становить небезпеку для життя й здоров’я громадян. Особливо загрозливою пішохідна зона стала після того, як частини бетонних плит розкришилися й утворилися дірки (газета «Звягель» про це писала у минулому номері). У міській раді «Звягелю» пояснили, що, оскільки Житомирський міст знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг, то з міського бюджету фінансувати його ремонт не мають права. Можуть лише звертатися до балансоутримувача з листами, що неодноразово було зроблено з початку року.
Поточний ремонт включатиме заміну пошкоджених ділянок пішохідної частини мосту, частини перил, ливневих скидів води та частини тротуарного покриття при підході до мосту. «Перший заступник міського голови Сергій Колотов зауважив, що точний перелік об’ємів ремонтних робіт можна буде озвучити після складення дефектного акту», — йдеться в повідомленні міської ради.
Втім, конкретних термінів щодо початку робіт і їх тривалості не зазначається. Перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Сергій Заїка повідомив, що роботи розпочнуться найближчим часом. На питання щодо строків закінчення робіт він зауважив, що «прив’язуватись» до конкретних дат недоцільно, адже роботи потрібно виконати якісно, що передбачатиме кропіткий етап підготовки.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА