ГАНДБОЛ ЗАВОЙОВУЄ СВОЄ МІСЦЕ У СПАРТАКІАДІ

Як зелена травичка навесні тягнеться до життєдайного тепла, так і такий динамічний, цікавий вид спортивних ігор як ручний м’яч або гандбол, завойовує своє місце у спартакіаді школярів міста. Нинішнього року в турнірі дівочих збірних заявилося чотири колективи, однак на змаганнях першого ігрового туру було зафіксовано три команди, що виборювали залікові спартакіадні бали, змагаючись по коловій системі. Третіми, як і у попередньому році, фінішували гандболістки ЗОШ №6. А чемпіонське звання розіграли господарки змагань з колегіуму та представниці міської гімназії. Гімназисткам вдалося виграти першу половину зустрічі, однак після перерви терези гри колегіантки все ж схилили на свою користь, завдяки точним кидкам по воротах суперниць, злагодженим діям у захисних лавах та підтримці уболівальників, котрі завзято підтримували своїх гандболісток. Поєдинок завершився з рахунком 11:8 на користь господарок спортивного залу. Лідерками у переможниць були Настя Лазарєва та Аліна Подорожна. Ось що сказали спортсменки після завершення гри.
Настя: «Я займаюсь гандболом уже третій рік, мені подобається у грі швидкість мислення, пересування, сильні кидки по воротах суперниць, хотілося б, аби більше команд виступало на міських турнірах».
Аліна: «Я теж тренуюсь у гандбольному гуртку третій рік під керівництвом вчителя М.С.Процака. Це гра відволікає мене від негативних емоцій, що накопичуються протягом учбового дня. Мені подобається не тільки забивати голи у чужі ворота, але й захищати свої. Саме збалансовані атакуючі та захисні дії допомогли нам цього разу перемогти».
У змаганнях гандболістів у спартакіаді стартувало шість збірних, що удвічі більше, ніж торік. На попередньому етапі у своїх підгрупах без поразок провели ігри спортсмени колегіуму та ЗОШ №6, котрі зустрілися у фіналі. Збірники спортивного клубу ЗОШ №6 дуже зібрано розпочали гру, практично забиваючи голи у кожній атаці, коли суперники не встигали вибудовувати захисні редути біля своїх воріт. Однак відмінні дії голкіпера команди колегіуму Олександра Мединцева в другому таймі не дозволили гондболістам ЗОШ №6 розвинути успіх та досягти перемоги, а влучні та несподівані атакуючі кидки Олега Репкова дозволили госпорадям досягти загального успіху з рахунком 10:8.
У других призерів варто відзначити продуктивні дії Івана Сафронова та Сергія Косинського.
У грі за третє місце гандболісти гімназії з рахунком 11:5 завдали поразки суперникам з команди ЗОШ №9. Лідером атак у переможців був дев’ятикласник Дмитро Рябінець. Слідом у турнірній таблиці розташувалися команди ЗОШ №2 та №10.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ