Хроніка 22/2018

Хроніка 22/2018

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЖИТОМИРЩИНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МАСШТАБНИХ АНТИТЕРОРИСТИЧНИХ НАВЧАННЯХ
23-25 травня на території області відбувалися планові антитерористичні навчання, організовані Координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Житомирській області за участі Національної поліції, Нацгвардії, ДСНС, ЗСУ та інших суб’єктів боротьби з тероризмом регіону.
\"Хроніка \"Хроніка

Тренування проходили в умовах, максимально наближених до реальних, а одним з їх етапів стали спецзаходи із виявлення та нейтралізації озброєної диверсійної групи, що забарикадувалась у будинку.
Окрім координації та ефективної міжвідомчої взаємодії, поліцейські також відпрацьовували тактику та злагодженість спільних дій роти поліції особливого призначення, КОРДу, вибухотехнічної служби ГУНП та територіальних відділів поліції (Коростенського ВП). — Такі навчання вкрай необхідні для набуття працівниками стройових підрозділів та спецпризначенцями практичних навичок для виконання завдань, що на них покладаються, у тому числі — щодо затримання озброєних злочинців, тому їх важливість навіть не обговорюється, — прокоментував заступник начальника ГУНП Артем Лисогор. — Ми маємо бути готові до професійних дій у ситуаціях будь-якої складності, а це можливо лише за умови відточування власної майстерності.
Під час підведення підсумків навчань було детально проаналізовано дії кожного з поліцейських підрозділів для покращання організації їх діяльності у подальшому.
ВИКРИЛИ ВЕЛОЗЛОДІЯ
У жителя Новограда-Волинського було викрадено велосипед, залишений на вулиці. Правоохоронці встановили особу причетного до правопорушення. Нині триває з’ясування обставин події.
За словами заявника, 44-річного жителя райцентру, він залишив свій двоколісник поблизу місцевого магазину та пішов за покупками. Коли повернувся, то велосипеда вже не було.
Правоохоронці з’ясували, що до вчинення злодіяння причетний 52-річний місцевий житель. Триває подальше з’ясування обставин події. За крадіжку чоловікові може загрожувати покарання від штрафу аж до піврічного арешту або позбавлення волі на строк до 3 років.
ВЗЯТО ПІД ВАРТУ ПІДОЗРЮВАНОГО У ВБИВСТВІ ВЛАСНИКА КАФЕ У ПУЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ
22 травня Корольовський районний суд м.Житомир підтримав клопотання слідчих про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 32-річному чоловіку, якого поліцейські затримали за обгрунтованою підозрою у причетності до зухвалого вбивства власника придорожнього кафе. Нагадаємо, подія сталася 19 травня у Пулинському районі. Винуватцеві загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
20 травня до відділення поліції надійшло повідомлення про виявлення у приміщенні кафе одного з сіл району тіла власника із травмами голови. У ході першочергових заходів поліцейські встановили чоловіка, причетного до нанесення загиблому тяжких тілесних ушкоджень.
Тіло 52-річного чоловіка, жителя обласного центру, у приміщенні кафе знайшла дружина після того, як упродовж кількох годин не змогла додзвонитись до нього на мобільний.
Під час з’ясування обставин поліцейські встановили, що підприємець звечора, 19 травня, затримався у кафе, наводячи лад у закладі, і вирішив там заночувати, аби пізньої пори не повертатись у місто.
— Це рішення стало для чоловіка фатальним. Цієї ж ночі до приміщення проник злодій, який несподівано для себе наткнувся на господаря. Між ними сталася сутичка, у результаті якої підприємець отримав смертельні травми, — розповів т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Сергій Крупєй.
Особу нічного крадія оперативники кримінальної поліції встановили, зібравши по деталях інформацію з місця події. Підозрюваного затримали того ж дня за місцем його проживання у с.Неборівці Пулинського району.
— 33-річний чоловік раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі — і за умисне вбивство. Після вчинення злочину він не погребував забрати з кафе алкоголь, продукти та електроінструмент. Під час його затримання частину з викраденого було знайдено, — продовжує Сергій Крупєй.
Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого п.6 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У РАЙОНІ ЛЕДЬ НЕ ВТОПИЛАСЯ ДВОРІЧНА ДИТИНА
27 травня у с.Городище Новоград-Волинського району ледве не сталася трагедія. Родина з Новограда-Волинського в післяобідній час поїхала до бабусі в с.Городище. Близько
18 години мама помітила, що ніде немає її дворічного сина та кинулася на пошуки дитини. Раптом побачила, що відкрита хвіртка до ставка з водою та побігла туди, де і виявила свого сина, який плавав у воді спиною до верху.
Жінка витягла дитину з води та почала кричати, в результаті на допомогу прибіг фельдшер і почав надавати першу невідкладну допомогу.
На даний час дитина перебуває на лікуванні у Новоград-Волинському міськрайТМО, в свідомості, стан тяжкий.
У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ЗНОВУ СКИНУЛИ ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ
Дві величезні купи відходів різного походження вдруге упродовж весни виявили мешканці с.Барвинівка Новоград-Волинського району. Сміття скинули поблизу села, за 5 км від міжнародної траси «Київ-Чоп», на тому ж місці, куди й у середині квітня.
В.о. старости Барвинівки Микола Гордійчук записав відео, у якому розповідає, чому впевнений, що сміття в село везуть саме зі Львова.
«Більш як півтора місяці пройшло відтоді, як до нас надійшов «подарунок зі Львова» у вигляді сміття. Ми думали, гадали, як ліквідувати це сміття, як цієї ночі, з 21 на 22 травня, знову дві купи сміття приїхали зі Львова до нас. Сміття — львівське, сумніву нема, оскільки чеки, папери підтверджують, звідки воно привезене. Не вистачає слів, я не розумію, що твориться у нашій державі, чому на це закриваються очі і нікого не притягують до відповідальності, мені незрозуміло.
Сміття цього разу — значно гірше, ніж минулого. Значно більше органіки, у ньому якісь кістки тварин. Я вважаю, що це — вогнище інфекцій, яке може призвести до будь-яких хвороб як людей, так і тварин. Що робити з цим сміттям, — я не знаю, знову ми залучаємо правоохоронні органи, надходить інформація про те, що є машини із львівськими номерами, які приїжджають у Новоград-Волинський забирати продукцію кар’єру, від машин відчувається запах сміття. Тобто, одна з версій, що сюди приїжджають зі сміттям, розвантажують, завантажуються і везуть до себе іншу продукцію. Як у подальшому від цього оберігатися, — не знаю, де ставити камери спостереження, де на що шукати кошти, але, думаю, якщо влада центральна в це не втрутиться, якщо за кожен такий випадок не буде відповідати керівництво Львова, тому що вони звітують, що їхнє місто вже майже очищене, але очищене за рахунок забруднення навколишніх областей, то я тоді не знаю, яка у нас держава, чи тут існує законність і відповідальність. Я не знаю, що нас чекає попереду, якщо не будуть вживатися заходи», — зазначив Микола Гордійчук.
ВИПАДКОВЕ ЗНАЙОМСТВО ОБЕРНУЛОСЯ ДЛЯ СТУДЕНТКИ КРАДІЖКОЮ
До поліції звернулася 19-річна звягельчанка з повідомленням про крадіжку її майна.
Дівчина розповіла, що у Новограді-Волинському познайомилася з одноліткою та зайшла разом із нею у квартиру, нібито, її друзів. Згодом виявила, що з сумки зник мобільний телефон та банківські картки. Пізніше з її рахунку було знято 800 гривень.
У ході з’ясування обставин події правоохоронці розшукали дівчину, про яку розповіла заявниця. Як було встановлено, 19-річна жителька району дійсно причетна до злодіяння. У неї вилучили викрадений телефон.
ОФІЦЕР ЗСУ З НОВОГРАДА ЗАТРИМАНИЙ ЗА ПІДОЗРОЮ В МАХІНАЦІЯХ
Офіцера речової служби командування Сухопутних військ ЗСУ та начальника речової служби військової частини в Новограді-Волинському затримано за підозрою в систематичному отриманні хабарів від військовослужбовців за виплати грошових компенсацій за неотримане речове майно. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.
За версією слідства, у квітні-травні 2018 року підозрювані вимагали та отримали від одного з військових 6 тисяч грн. хабара за безперешкодну виплату 51 тисячі грн. за неотримане майно. Офіцерів затримали, нібито, після отримання другої частини «траншу» у розмірі 3 тисячі грн.
Затриманим повідомлять про підозру в хабарництві (ч.3 ст.368 КК). Також прокурори проситимуть суд заарештувати військовослужбовців та усунути їх від посад.
Тим часом у прес-службі Сухопутних військ повідомили, що проводять службове розслідування за фактом можливої причетності офіцера командування «капітана Р.» до махінацій, і пообіцяли звільнити його зі ЗСУ і позбавити звання, у разі доказу провини.
У НОВОГРАДІ НЕЗАКОННО ВІДДАЛИ МАЙНО КОМУНАЛЬНИКІВ ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ
За апеляційною скаргою прокуратури Житомирської області, визнано незаконним відчуження частини тепломережі та частини мережі гарячого водопостачання — майна, яке перебувало на балансі КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго».
Йдеться про те, що у грудні 2016 року Новоград-Волинською міською радою неправомірно надано дозвіл на відчуження зазначеного комунального майна. На підставі такого дозволу КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» уклало договір купівлі-продажу цього майна з приватним підприємством, яке, у свою чергу, перепродало його іншому суб’єкту господарювання.
Однак, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою встановлено, що відчуження тепломережі та мережі гарячого водопостачання відбулося з порушенням вимог Законів України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та «Про приватизацію державного майна».
Відповідно до вимог законодавства, відчуження комунального майна може відбуватися за умов дотримання спеціальної процедури, яка передбачає, зокрема, прийняття компетентним органом рішення про включення майна до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні або за конкурсом. У той же час, відчуження мереж з постачання тепла прямо заборонено законом.
Місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов про скасування незаконного рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору купівлі-продажу та повернення комунального майна, у задоволенні якого господарським судом Житомирської області безпідставно відмовлено.
Принципово та послідовно реагуючи на порушення вимог законодавства при відчуженні майна, а також при ухваленні необгрунтованого судового рішення, прокуратура області внесла апеляційну скаргу, яку задоволено у повному обсязі.
У ДТП ТРАВМОВАНО ТРОЄ ЛЮДЕЙ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 28 травня, близько 07:40, на 224-му км автодороги «Київ-Чоп», поблизу с.Кущове.
Водій автомобіля «Mercedes-Benz», 41-річний житомирянин, не впорався з керуванням, здійснив зіткнення із відбійником та виїхав за межі проїжджої частини дороги.
У результаті ДТП водій автомобіля отримав травми та був доставлений до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні.
Також травми отримали пасажири автомобіля — 58-річний та 33-річний жителі Житомира, яких було доставлено до лікувального закладу.
Триває з’ясування причин та обставин події у рамках кримінального провадження.
04141.com.ua