Тестодром 22/2018

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.


  1. Зуб на зуб не ... А. Наступає. Б. Налазить. В. Наїжджає. Г. Попадає.

  2. Рання поема В. Маяковського має назву «Облако в ...» А. Бікіні. Б. Кальсонах. В. Штанах. Г. Помаранчевій курточці.

  3. Хто зляканий врятував Рим, коли вночі підступні галли пішли на штурм? А. Сторожі. Б. Собаки. В. Гуси. Г. Проститутки.

  4. Професія Карло, який вистругав Буратіно. А. Столяр. Б. Слюсар. В. Швець. Г. Шарманщик.

  5. Що сталося з буридановим ослом, який знаходився між двома в’язками сіна? А. Звернув собі шию. Б. Став косооким. В. Втратив свідомість. Г. Помер з голоду.

  6. В якій популярній пісні «Речка движется и не движется ... »? А. «Підмосковні вечори». Б. «Тече ріка Волга». В. «Циганка-молдаванка». Г. «Вниз по річці».

  7. Яке хобі у кіноактора Брюса Уілліса? А. Співає блюз. Б. Стрибає з парашутом. В. Колекціонує велосипеди. Г. Грає в КВК.

  8. Що таке Алігарх? А. Місто в Індії. Б. Супутник Юпітера. В. Фірма Абрамовича. Г. Яхта Березовського.

  9. Свою відданість фюреру Геббельс доводив тим, що ... А. Вивчив напам’ять «Майн кампф». Б. Давав імена своїм дітям на букву «Г». В. Підготував план проведення бліц-крігу. Г. Замість нього ходив на побачення з Євою Браун.

  10. З якої країни Едмунд Персіваль Гілларі — альпініст, який у 1953 році разом із непальським шерпом Тенцингом Норгеєм вперше досяг вершини найвищої гори світу, Евересту? А. Нової Зеландії. Б. Іспанії. В. США. Г. Ісландії.


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ


ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №22: 1. Г. 2. В. 3. В. 4. Г. 5. Г. 6. А. 7. А. 8. А. 9. Б. 10. А. (Натисніть Ctrl+A)