Хроніка 23/2018

Хроніка 23/2018

ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ПОЖЕЖУ В БУДИНКУ ТА ВРЯТУВАЛИ 11 КВАРТИР
28 травня, о 13:32, до Служби порятунку «101» м.Новоград-Волинський надійшло повідомлення про пожежу в двоповерховому дерев’яному житловому будинку на 11 квартир. На місце події виїхало два відділення бійців 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини.
Вони з’ясували, що горить покрівля будинку на площі близько 10 кв.м. На другому поверсі та на горищі, де знаходився осередок займання, горіли дерев’яні конструкції перекриття навколо димаря, спостерігалося сильне задимлення. До прибуття вогнеборців мешканці самостійно евакуювалися та за допомогою підручних засобів розпочали гасіння.
О 13:45 фахівці ДСНС локалізували пожежу, а о 14:10 — ліквідували. Рятувальники недопустили розповсюдження полум’я по всій площі даху та на квартири громадян. Вогнем знищено 10 кв.м покрівлі, пошкоджено 60 кв.м дерев’яних конструкцій горищного покриття.
На ліквідацію надзвичайної події залучалося 9 чоловік особового складу та 2 спецавтомобілі.
За попередньою інформацією, загоряння сталося через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
Ще одне повідомлення до новоград-волинських рятувальників надійшло о 18:58. На території приватного домоволодіння в с.Чижівка вогнем повністю були охоплені дерев’яні літня кухня та прибудована впритул господарча будівля. Існувала загроза перекидання полум’я на розташовані поруч також дерев’яні оселю та допоміжні споруди сусідів. Силами бійців ДСНС о 19:16 відбулася локалізація, о 20:40 — ліквідація пожежі. Рятувальники запобігли збільшенню масштабів пожежі. Проте вогонь знищив обидві будівлі та 3 куб. м дров.
У НОВОГРАДІ ВИЯВИЛИ НЕБЕЗПЕЧНІ ЗНАХІДКИ
До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення невідомих предметів у м.Новоград-Волинський. Водій легковика зупинився на узбіччі перевірити тиск у шинах та побачив невідомі предмети, що лежали викопані на землі.
Фахівці ДСНС ідентифікували знахідки як 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм та 3 мінометні міни калібром 82 мм часів минулих війн.
Інформація ДСНС

НА СТАНЦІЇ УШИЦЯ ВДАРИЛО СТРУМОМ 10-РІЧНОГО ХЛОПЧИКА
1 червня, увечері, до реанімаційного відділення Коростенської лікарні було госпіталізовано 10-річного хлопчика з термічними опіками тіла, які він отримав під час фотографування на даху вантажного потяга на станції Ушиця. Поліцією розпочато розслідування.
Попередньо встановлено, що подія мала місце близько 19:00, а знайшов дитину працівник залізниці близько 22:00 та викликав карету швидкої медичної допомоги.
Хлопець — учень 5-го класу загальноосвітньої школи, житель с.Гулянка. За інформацією медиків, він отримав термічні опіки (електрострумом) близько 40% тіла, його стан — тяжкий.
Поліцією розпочато кримінальне провадження. Триває з’ясування причин та обставин події. Водночас поліцейські застерігають дітей та молодь: селфі на дахах електропотягів — небезпечні для життя.
ВИКРИТО «МИСЛИВЦЯ ЗА МЕТАЛОМ»
31 травня до поліції звернувся житель райцентру із повідомленням про крадіжку його майна. Поліцейські встановили особу правопорушника.
За словами 75-річного заявника, злочин було вчинено у період із 11 до 16 години, коли він був відсутній вдома. Злодій зірвав навісного замка із вхідних дверей будинку та викрав звідти візок і металобрухт.
Поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення причетний 27-річний місцевий житель. Чоловік у скоєному зізнався, викрадене поліцейські вилучили.
Триває подальше з’ясування обставин події. Відповідно до ч.3 ст.185 (Крадіжка) КК України, молодику може загрожувати від 3 років позбавлення волі.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ОРГАНІЗОВАНУ ГРУПУ НАРКОЗБУВАЛЬНИКІВ
\"Хроніка30 травня працівники Управління протидії наркозлочинності та Слідчого управління ГУНП Житомирщини під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали 4 осіб, серед яких — депутат однієї з сільських рад регіону, за підозрою в організації каналу постачання та розповсюдження наркотичних засобів на території Житомира та області.
За наявною інформацією, члени групи займались як виготовленням, так і збутом опію ацетильованого. У ході документування злочинної діяльності групи встановлено та зафіксовано неодноразові факти продажу особливо небезпечного наркотичного засобу.
Двох із фігурантів групи, 32-річну жінку та 43-річного чоловіка, поліцейські затримали в обласному центрі одразу після реалізації чергової партії наркотичної сировини вагою близько 1,5 кг і вартістю, за цінами чорного ринку, близько 10 тисяч гривень.
Інших двох підозрюваних, 54-річного організатора та 69-річного депутата сільської ради, затримали у Черняхівському районі того ж дня.
У ході подальших дій проведено 5 обшуків за місцями проживання членів групи, у ході яких викрито місце виготовлення та розповсюдження ацетильованого опію. Загалом вилучено 1,5 кг макової соломи, 5 л опію екстракційного, 3 л розчинника, інші інгредієнти для виготовлення наркотичних засобів, мобільні телефони, електронні ваги, гроші в іноземній валюті і гривнях, а також два автомобілі «Фольксваген» та «Сузукі».
— За нашою інформацією, ця група діяла упродовж 2017-2018 років, налагодивши стійкий канал постачання та розповсюдження наркотичних засобів до обласного центру, — розповів т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Сергій Крупєй. — Їх викриття потребувало серйозної і тривалої оперативно-слідчої роботи, аби у поліції було достатньо доказів для притягнення цих осіб до відповідальності.
Членам групи оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
ЗВЯГЕЛЬСЬКА ПОЛІЦІЯ РОЗШУКУЄ КРАДІЯ-«ХАКЕРА»
Жителя районного центру підозрюють у причетності до крадіжки коштів із чужого банківського рахунку з використанням сервісу інтернет-банкінгу. Триває з’ясування обставин події.
Увечері 30 травня до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 57-річний житель району із повідомленням про крадіжку. Чоловік розповів, що з його банківського рахунку зникли 7 тисяч гривень, а у злодіянні він підозрює свого знайомого.
Як з’ясували поліцейські, кілька днів тому заявник запросив до себе додому чоловіка, який мав налаштувати його комп’ютер. Попередньо, саме він і отримав доступ до конфіденційних даних на ПК, що дозволило здійснити переказ коштів на інший рахунок.
У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці встановлюють обставини події та місцезнаходження 29-річного чоловіка, ймовірно, причетного до правопорушення.
Поліцейські застерігають громадян від необачних дій під час здійснення фінансових операцій за допомогою мережі Інтернет.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ПОЛІЦІЯ РОЗПОЧАЛА ОПЕРАЦІЮ «МАК-2018»
Правоохоронці попереджають громадян про адміністративну та кримінальну відповідальність за посіви та культивування нарковмісних рослин на присадибних ділянках.
Традиційно, в період із кінця травня по жовтень включно, на території Житомирської області, як і по всій країні, поліцейські проводять оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Спрямовані вони на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин (маку та конопель), заборонених в Україні для особистого культивування, документування фактів злочинної діяльності, осіб, причетних до скоєння правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, а також фактів порушення чинного законодавства суб’єктами, які займаються легальним посівом нарковмісних рослинних культур.
Торік при проведенні аналогічних заходів на території Житомирщини правоохоронці задокументували більше 150 фактів незаконного посіву маку та конопель. З нелегального обігу було вилучено понад 30,3 тисяч нарковмісних рослин, маку — кількісно більше. За цими фактами було відкрито 152 кримінальних провадження, до адміністративної відповідальності притягнуто 15 правопорушників.
Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель — від 10 до 50 розцінюється вже як кримінально каране діяння, за яке передбачено, в тому числі, і арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

НА АВТОТРАСІ «КИЇВ-ЧОП» ЗАГИНУЛА ДИТИНА
Дорожньо-транспортна пригода сталася 1 червня, близько 13:25, у селі Березівці, на 159-му км автодороги «Київ-Чоп».
За наявними даними, мікроавтобус «Фольксваген Транспортер», під керуванням 45-річного мешканця Пулинського району, рухався у напрямку міста Рівного, у крайній лівій смузі, та наїхав на хлопця, який на велосипеді переїжджав через дорогу поза межами пішохідного переходу.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди від отриманих тілесних ушкоджень 13-річний хлопець загинув на місці.
ЗАМИКАННЯ ЛІНІЇ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧ ЛЕДЬ НЕ ПРИЗВЕЛО ДО ПОЖЕЖІ В ЦЕНТРІ НОВОГРАДА
Замикання лінії електропередач могло призвести до чергової пожежі в центральній частині Новограда-Волинського.
Так, близько 22 години 10 хвилин, в місті Новограді-Волинському, по вулиці Шевченка, 17, поряд із будівлею, де розміщений банк та офіси, на дереві заплуталася та замкнулася лінія електропередач, гілля почало горіти.
На місце події прибули пожежники та поліцейські, які забезпечили його охорону до прибуття представників Новоград-Волинського РЕМу. Енергетики за допомогою спецавтомобіля наблизилися до місця загорання та загасили його з порошкового вогнегасника.
04141.com.ua