На чемпіонаті Європи з параармспорту — сім медалей!

Зі значними здобутками повернулись спортсмени Житомирщини, члени національної збірної України з параармспорту з Болгарії. Адже проти 4-х (1 срібло та 3 бронзи) медалей минулорічного чемпіонату Європи у Польщі, цьогоріч маємо сім медалей, із них дві — вищого гатунку, одне срібло та чотири бронзи.
Із 26.05 по 02.06.2018 р. у м.Софія відбулися неймовірно захоплюючі змагання з боротьби на руках серед людей з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору.
Участь у чемпіонаті Європи взяли 17 країн. Національна команда України складалась із 20 спортсменів, серед них — наші неодноразові чемпіони України, міжнародних змагань, Європи та світу: Олеся Бессальнова, Ігор Гуменюк, Світлана Дроздюк, Леван Жаміашвілі, Олександр Пінчук та Олександр Хіміч під керівництвом Заслуженого тренера України, який також брав участь у змаганнях як спортсмен, — досвідченого Геннадія Данюка.
Шалена швидкість, сила волі та перспектива майбутніх перемог — це дворазова чемпіонка Європи 2018 року — на ліву та праву руку, майстер спорту України Олеся Бессальнова (клас АRМ-3).
Неймовірні поєдинки, сталеві м’язи — і дворазовий бронзовий призер чемпіонату Європи на ліву та праву руку, майстер спорту України Олександр Хіміч (клас АRМ-3).
Досвід та витримка — і бронзова медаль чемпіонату Європи на ліву руку у Заслуженого майстра спорту України Олександра Пінчука (клас АRМ-2).
Сукупність людських та спортивних якостей — і срібний призер у класі АRМ-5 та бронзовий призер серед ветеранів чемпіонату Європи на ліву руку Геннадій Данюк.
Дуже прикро за нашу чарівну спортсменку, майстра спорту України міжнародного класу Світлану Дроздюк (АRМ-2), яка за крок зупинилась від медалі. 4 місце посів і майстер спорту України міжнародного класу Леван Жаміашвілі. До сімки найкращих увійшов також майстер спорту України міжнародного класу Ігор Гуменюк. Всі спортсмени принесли свій вклад у кошик Житомирської області та збірної України.
У цілому збірна України завоювала на чемпіонаті Європи 9 золотих, 4 срібних та 8 бронзових нагород.
ЖРЦ «ІНВАСПОРТ» пишається здобутками наших земляків. Дякуємо тренерському штабу — Геннадію Данюку (старший тренер з армспорту ЖРЦ «Інваспорт» та тренер-викладач ЖДЮСШ інвалідів) та Олександру Пінчуку (тренер-викладач ЖДЮСШ інвалідів), а також усім, хто долучається до підготовки наших спортсменів, управлінню національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА, Житомирській обласній федерації з армспорту, владі міста та району, спонсорам міста Новограда-Волинського та Новоград-Волинському молодіжно-оздоровчому клубу «ФЕНІКС» для осіб з обмеженими можливостями!
А наші спортсмени вже дома: хтось — святкує перемогу, хтось — аналізує помилки, однак всім вже за чотири місяці треба бути готовими до підвищення своєї майстерності на чемпіонаті світу з параармспорту, який відбудеться з 12 по 19 жовтня в м.Анталія (Туреччина).
За матеріалами ЖРЦ «Інваспорт»