Історичний місяць звягельського й українського карате

Історичний місяць звягельського й українського карате

Травень став історичним як в українському, так і у світовому карате. Вдвічі приємніше, що наша команда виступила і учасником, і свідком цих подій. 10-20 травня у м.Київ проходив найбільший за кількістю учасників турнір «KYIV OPEN», який зібрав 1040 каратистів із 70 клубів України, Білорусі та Молдови. Приємно відзначити, що команда клубу «Січ» і відділення карате ДЮСШ не загубилася у такій конкуренції, здобувши 2 золоті, 2 срібні та 1 бронзову нагороду. У підсумку посіли 12 загальнокомандне місце.
Переможцями «KYIV OPEN» стали досвідчений Дмитро Коваль та юна, 11-річна, Ольга Юрчук. Срібними призерами — Кирило Здунюк та Станіслав Крупович. Бронзову нагороду здобув Нікіта Ганношин.
Але історичною подією у Києві став перший національний відбір на кваліфікаційний турнір до юнацьких Олімпійських Ігор. Змагання проходили в об’єднаних, олімпійських категоріях — їх було лише 6. У відборі брало участь троє спортсменів із нашого міста: Юрій Мосійчук, Микола Іванов та Аліна Карпишина. Нашим хлопцям не вдалося посісти призові місця. А от Аліна здобула золоту медаль, а разом із нею — шанс поборотися за ліцензію на юнацькі Олімпійські ігри. Приємно відзначити, що переможцями національного відбору стали спортсмени зі Львова, Києва, Харкова, Дніпра та Новограда-Волинського!
Друга історична подія світового рівня — перша Юнацька ліга, яка відтепер стане регулярною. На ці змагання, що проходили у м.Софія (Болгарія), з’їхалися 1850 спортсменів із 72 країн. І це при тому, що змагання проходять лише у трьох вікових категоріях: 12-13, 14-15 та 16-17 років.
Троє спортсменів клубу «Січ», на чолі з головним тренером Петром Корнійчуком, взяли участь у цій грандіозній події. Це — Дмитро Коваль, Кирило Здунюк та призер чемпіонату України — Максим Загривий. На жаль, високих результатів на таких змаганнях досягти не вдалося. Конкуренція була надзвичайно високою, у категоріях — по 60-70 суперників. Але досвід, що здобули наші спортсмени, — неоціненний!
В.РИБАЧОК, тренер клубу «Січ»