Рада без секретаря: Юшманов зняв кандидатуру, за Якубова не вистачило голосів

Рада без секретаря: Юшманов зняв кандидатуру, за Якубова не вистачило голосів

Одним із ключових питань 23-ї сесії міської ради, що відбулася 7 червня, стало питання обрання секретаря міської ради. Нагадаємо, на позачерговій сесії 24 травня депутати таємним голосуванням висловили недовіру попередньому секретарю — Олені Пономаренко, яка одразу після цього розпорядженням міського голови затверджена на посаду заступника начальника департаменту праці й соціального захисту населення міської ради.
Відповідно до положення про обрання секретаря міської ради, першу кандидатуру — голови постійної комісії з питань міського бюджету й комунальної власності Ігоря Юшманова, обраного за списками БПП, але нині позафракційного — вніс міський голова. Втім, Ігор Юшманов у своєму виступі відмовився від запропонованої можливості стати одним із працівників «білого дому» і свою кандидатуру зняв.
Більшістю депутатів було запропоновано іншого кандидата — колишнього військовослужбовця Віталія Якубова. Процедура передбачала таємне голосування, в результаті якого за Якубова — депутата від «УКРОПу» — було віддано лише десять голосів, чого виявилося недостатньо.
Депутати одноголосно ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Богдана Запаловського, у відповідь на його заяву.
Але аналогічну заяву від Олександра Остапчука — депутата від Народної Партії — не підтримали. В результаті тривалої дискусії депутати вирішили, що Олександр Остапчук — корисний і дієвий депутат, із чіткою й виваженою позицією, яка потрібна в раді. Сам О.Л.Остапчук свою заяву мотивував тим, що хоче привернути увагу депутатського корпусу до вирішення нагальних питань життєзабезпечення міста. За його словами, у місті, крім розширення штату «білого дому» й будівництва «Прозорого офісу», не реалізовується нічого. Влада працює не в тому руслі, тому його, певною мірою ультимативний крок, мав на меті струснути раду й стимулювати працювати над конкретними проектами. Зокрема, проведенням водогону на «Дружбу», де жителі потерпають без води, а це питання було одним із передвиборних пунктів депутата.
Про інші важливі рішення 23-ї сесії міської ради читайте в наступному номері «Звягеля».
Олег БРЮХАНОВ