Хроніка 24/2018

Хроніка 24/2018

У НОВОГРАДІ ДИЗЕЛЬ НАСМЕРТЬ ЗБИВ 21-РІЧНУ ДІВЧИНУ
Трагедія сталася у суботу, 9 червня, близько 20 години. На залізничній колії в районі вулиці Лянгуса загинула місцева мешканка. За свідченням очевидців, дівчина йшла уздовж колії й не почула наближення вечірнього дизель-поїзда з Житомира, оскільки була в навушниках.
Жителі мікрорайону розповідають, що дизель голосно сигналив, машиніст вжив заходів для екстреного гальмування, але уникнути зіткнення не вдалося.
Працівниця бригади швидкої медичної допомоги, яку викликали на місце події, у соцмережі повідомила, що загибла була тверезою.
Власна інформація

У ГОРОДНИЦІ ВІДКРИТО ПОЛІЦЕЙСЬКУ СТАНЦІЮ
7 червня у Городниці Новоград-Волинського району відкрили поліцейську станцію. Тут постійно працюватимуть два дільничні офіцери, ювенальний інспектор, а також група реагування патрульної поліції для якісної допомоги майже 7,7 тисячам жителів селища та ще 11 навколишніх сіл.

— Поліцейська станція у Городниці — це другий дільничний пункт новаторського типу, відкритий сьогодні. А загалом таких пунктів на Житомирщині вже п’ять. Наразі наш регіон має найбільшу кількість створених поліцейських станцій, у порівнянні з іншими в Україні. Сподіваюсь, що такі активні кроки стануть гарним прикладом для інших територіальних громад нашої області задля забезпечення правопорядку та безпеки, — наголосив начальник Головного управління Нацполіції Житомирщини В’ячеслав Печененко.
У Городниці поліцейська станція розмістилася на першому поверсі двохповерхової будівлі. Тут створено комфортні умови та належно обладнано службовий кабінет дільничного офіцера, дитячу кімнату для роботи з малечею та підлітками ювенального інспектора, а також побутові приміщення, у разі чергування правоохоронців у цілодобовому режимі.
Працівники поліцейської станції — мобільні, адже мають у розпорядженні транспортні засоби: службовий автомобіль «Рено» та 2 моторолери.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЯВИЛИ НЕЗАКОННІ ПОСІВИ НАРКОВМІСНИХ РОСЛИН
6 червня працівники підрозділу превентивної діяльності Новоград-Волинського відділу поліції виявили на присадибній ділянці 48-річної жительки с.Стриєва рослини конопель. Господиня повідомила, що не знає, де така городина взялася. Мовляв, насіялися самі, а вона ще не полола город.
Поліцейські нарахували майже півсотні рослин нарковмісного зілля. Вилучене направлено на експертне дослідження. Заходи поліції щодо протидії незаконному вирощуванню нарковмісних рослин тривають.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ЖИТЕЛЬКА НОВОГРАДА, ЯКА ЗАБОРГУВАЛА 13,5 ТИС. ГРН. АЛІМЕНТІВ, ВІДРОБЛЯЄ БОРГИ НА КП
Жительці Новограда-Волинського, яка заборгувала 13,5 тис. грн. аліментів на дитину, суд встановив 120 годин суспільно корисних робіт. Про це повідомила прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.
«Так, жителька Новограда-Волинського повинна була сплачувати на користь неповнолітньої дитини аліменти у твердій грошовій сумі в розмірі 300 грн. щомісяця і за чотири роки накопичила понад 13,5 тисяч гривень боргу. Держвиконавці Новоград-Волинського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ГТУ юстиції у Житомирській області склали протокол про притягнення жінки до адміністративної відповідальності, а суд встановив боржниці 120 годин суспільно корисних робіт, які вона відпрацьовуватиме у комунальному підприємстві «Новоград-Волинськжитлосервіс». Зароблені жінкою кошти підуть на погашення боргу дитині», — інформує сайт управління.
У Новограді-Волинському це вже друга матір, яка працює на погашення боргу з аліментів: попередницю боржниці за 9 тисяч боргу відрядили на прибирання цвинтаря. Це спростовує міф про те, що суспільно корисні роботи встановлюються винятково чоловікам, — зазначає юстиція.
04141.com.ua

РЯТУВАЛЬНИКИ МИЛИ АВТОТРАСУ
7 червня, о 04:30, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на 190 км траси «Київ-Чоп», поблизу с.Сколобів Пулинського району, сталася дорожньо-транспортна пригода.

Рятувальники, які прибули до місця виклику, з’ясували, що внаслідок зіткнення вантажного автомобіля «Mercedes-benz ATEGO» з іншим вантажним автомобілем «MAN» стався розлив побутової хімії, яку перевозила одна з вантажівок. Внаслідок надзвичайної події постраждалих немає.
Бійці ДСНС змили з проїжджої частини автотраси залишки розлитої побутової хімії. Непошкоджену продукцію рятувальники зібрали в контейнери та перевантажили в іншу вантажівку фірми.
УДСНС України у Житомирській області

СУДИТИМУТЬ ДИРЕКТОРА ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЗА ВИМАГАННЯ ТА ОТРИМАННЯ ХАБАРА
Слідчими слідчого відділу прокуратури Житомирської області завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання директором держпідприємства та його посібником неправомірної вигоди.
Під час досудового розслідування встановлено, що директор держпідприємства вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоду на суму 140 тис. грн., пообіцявши йому безперешкодно затвердити та надати висновки експертиз, необхідних для функціонування газової автозаправної станції, що в м.Новоград-Волинський.
Свої послуги посадовець оцінив у декілька разів більше, у той час, коли їх офіційна вартість становить близько 30 тис. грн.
Першу частину неправомірної вигоди на суму 70 тис. грн. директор через посередника — колишнього правоохоронця — одержав наприкінці грудня минулого року. Решту суми, за його вказівкою, підприємець повинен був передати після одержання необхідних документів.
У березні цього року після передачі другої частини неправомірної вигоди на суму 46 тис. грн. (посередник повернув підприємцю 24 тис. грн. як витрачені на проплату офіційних документів), його разом зі спільником правоохоронці затримали у Житомирі, у приміщенні держпідприємства.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України скеровано до Корольовського районного суду Житомира для розгляду по суті.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ПРОКУРАТУРА ЗАХИСТИЛА ПРАВА МАЙЖЕ 40 ТИС. МЕШКАНЦІВ БАГАТОПОВЕРХОВИХ БУДИНКІВ, ПОРУШЕНІ ПАТ «ЖИТОМИРГАЗ»
Рішенням Корольовського районного суду Житомира 06.06.2018 р. підтримано позицію прокуратури та визнано неправомірними дії ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» щодо встановлення лічильників газу у багатоквартирних будинках.
Після набрання рішенням законної сили мешканцям будинків, права яких були порушені, а це — близько 40 тисяч громадян, товариство зобов’язане перерахувати з 01.01.2017 плату за газ на підставі норм споживання природного газу населення, визначених Урядом, а подальше визначення об’єму спожитого газу на підставі загальнобудинкових лічильників припиняється.

Про це повідомила заступник прокурора Житомирської області Роксолана Гребенюк на брифінгу, в якому також взяв участь начальник відділу прокуратури області Сергій Чурін.
Органами прокуратури області у серпні минулого року встановлено факти порушення вимог чинного законодавства ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут», які без згоди співвласників багатоповерхових житлових будинків встановили загальнобудинкові лічильники у 116 будинках та нарахували безпідставну плату за спожитий газ.
Із метою відновлення порушених прав територіальної громади Житомира прокуратурою заявлено до суду позов про визнання протиправними встановлення ПАТ «Житомиргаз» загальнобудинкових лічильників, зобов’язання ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» провести перерахунок об’єму використаного газу й плати за його споживання, а також демонтаж неправомірно встановлених лічильників.
На брифінгу також повідомлено, що, крім того, судовим рішенням встановлено обов’язок ПАТ «Житомиргаз» демонтувати незаконно встановлені будинкові лічильники без згоди всіх мешканців. Наразі проводиться вивчення законності дій ПАТ «Житомиргаз» щодо розміщення будинкових лічильників в інших населених пунктах області.
Прес-служба прокуратури Житомирської області