Є світовий рекорд та рекорд України!

Є світовий рекорд та рекорд України!

\"ЄУ Луцьку відбувся 28-й чемпіонат світу ВПА з пауерліфтингу, на який було заявлено близько 400 спортсменів із 15 країн світу. Серед них — Білорусь, Камерун, Нігерія, Росія, Польща, Естонія, Іран, Вірменія, Грузія, Туреччина та інші.
Новоград-Волинський представляли 5 спортсменів у дисципліні «станова тяга». Звягельчани здобули 5 золотих та 1 срібну медаль. А також встановили світовий рекорд та рекорд України!
Валентин Краковецький — перше місце в категорії до 75 кг серед тинейджерів (18-19 років), із результатом — 160 кг.
Вадим Юхов — перше місце в категорії до 75 кг серед військових, із результатом — 225 кг! І це при власній вазі 71 кг. Вадим виконав норматив майстра спорту міжнародного класу та встановив новий світовий рекорд, який до цього становив 200 кг!
Ігор Бігун — перше місце в категорії до 82,5 кг серед тинейджерів (13-15 років), із результатом — 155 кг.
Віталій Підкаура — перше місце в категорії до 90 кг серед тинейджерів (18-19 років), із феноменальним результатом — 240 кг! І це при власній вазі 83 кг. Віталій виконав норматив майстра спорту міжнародного класу та встановив новий рекорд України. Крім цього, він став абсолютним чемпіоном світу серед юнаків у віці до 19 років! Відзначимо, що Віталій є вихованцем дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки.
Тренер команди — Вадим Омельчук — посів друге місце серед дорослих у категорії до 110 кг.
В.ОМЕЛЬЧУК, керівник гуртків із пауерліфтингу ДЮКФП