Тривають навчальні збори

Тривають навчальні збори

11 червня на базі однієї з військових частин Новоград-Волинського гарнізону відбулося урочисте відкриття навчальних зборів зі стрілецькою ротою батальйону територіальної оборони Житомирщини.
У заході взяли участь заступник голови Житомирської ОДА О.О.Ясюнецький, перший заступник голови Новоград-Волинської РДА Н.В.Даниленко, керуючий справами виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради Д.А.Ружицький, голова відокремленого підрозділу ГО «Всеукраїнський Союз ветеранів АТО» Новоград-Волинського району І.Л.Лук’янець та благочинний Новоград-Волинського округу протоієрей Стефан.
Близько 100 жителів Новоград-Волинського району пройдуть навчання у складі стрілецької роти батальйону територіальної оборони на базі військової частини Новоград-Волинського гарнізону. Протягом 5 днів військовозобов’язані освоюватимуть теоретичні та практичні знання і навики. До навчальної програми увійдуть: охорона важливих об’єктів та комунікацій, розгортання та несення служби на блокпостах, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами, незаконно утвореними збройними формуваннями та мародерами, підтримання безпеки та правопорядку у районі формування.
Військовий комісар Житомирського обласного військового комісаріату подякував усім, хто має стійку життєву позицію та розуміє всю складність ситуації і прибув на навчальні збори.
— На кожного з вас покладено надзвичайно великий і значний обсяг завдань, від усвідомлення і виконання яких залежить мир та спокій у наших домівках, мирне небо на нашій землі та в нашій області в цілому, — підкреслив військовий комісар Житомирського ОВК полковник Ю.І.Колесніченко.
Днями з військовими комісарами Житомирської області та їх заступниками з мобілізаційної роботи в одній із військових частин Новоград-Волинського гарнізону було проведено показове заняття з практичним розгортанням пункту прийому особового складу під час мобілізації.
Учасниками заходу було досягнуте єдине розуміння щодо практичного розгортання пункту прийому особового складу та організації роботи адміністрації ППОС під час прибуття особового складу на укомплектування військових частин.
Заступник військового комісара — начальник мобілізаційного відділу Житомирського обласного військового комісаріату полковник В.С.Івченко констатував, що мета досягнута, кожен учасник показових занять отримав та відпрацював навики та підвищив рівень професійної підготовки.
Підготував Олег БРЮХАНОВ