Хроніка 25/2018

Хроніка 25/2018

ЗАСУДЖЕНО ДВОХ КОРОСТЕНЦІВ ЗА ЖОРСТОКО ВБИВСТВО ТАКСИСТА
За принципової позиції прокуратури Житомирської області, яка забезпечувала публічне обвинувачення, суд ухвалив обвинувальний вирок стосовно двох жителів м.Коростень, визнавши їх винними у скоєнні вбивства водія таксі та призначивши реальне покарання, співвідносне скоєному злочину.
Судовим слідством установлено, що двоє жителів Коростеня, 24-ох та 23-ох років, один із них — раніше судимий, у грудні 2016 року, близько 23:00, перебуваючи біля місцевого кафе-бару, за попередньою змовою, з метою заволодіння чужим майном, вирішили вчинити розбійний напад та умисне вбивство водія таксі.
Для здійснення задуманого злочину вони замовили таксі, нібито, для поїздки до с.Іскоростень. Однак, виїхавши за місто, зупинили автомобіль неподалік водойми, де накинулися на водія та почали жорстоко бити. Вчинивши розбій, забрали речі потерпілого — 200 грн. і мобільний телефон — та намагалися заволодіти автомобілем, проте під час руху кермо заблокувалось.
Водій намагався втекти від злочинців, однак вони наздогнали потерпілого та завдали ножем численні колото-різані рани, від яких чоловік помер.
Сторона обвинувачення довела у суді умисний злочинний характер вчинених злочинів, які відносяться до особливо тяжких.
Вироком Коростенського міськрайонного суду обох осіб визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених п.4, 6, 12 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187, ч.3 ст.289 КК України та призначено відповідне покарання: одному, раніше судимому — довічне ув’язнення, іншому — позбавлення волі строком на 15 років із конфіскацією належного їм на праві власності майна.
У ЖИТОМИРІ ДЕПУТАТ МІСЬКРАДИ КУПИВ ЗА 160 ТИС. ГРН. АВТОМОБІЛЬ І «ЗАБУВ» ЗАДЕКЛАРУВАТИ
Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи про адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією, вчинене депутатом Житомирської міської ради.
Постановою Корольовського районного суду м.Житомир депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.2 ст.172-6 КУпАП та оголошено усне зауваження.
Йдеться про те, що зазначена особа 12.12.2017 року набула право власності на автомобіль «Шкода Суперб», вартістю понад 160 тис. грн., однак повідомлення про суттєві зміни в майновому стані взагалі не подала.
Відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції», депутат міськради зобов’язаний протягом 10 календарних днів подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані щодо придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб станом на 1 січня відповідного року.
СУДИТИМУТЬ НАЧАЛЬНИКА ЦЕХУ З ВИГОТОВЛЕННЯ ПАЛИВНИХ БРИКЕТІВ
Новоград-Вопинською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на виробництві начальником цеху приватного товариства, що в Романівському районі.
Установлено, що у травні минулого року, у робочий час, за вказівкою начальника цеху, слюсар разом із майстром, не маючи на те повноважень, у цеху з виготовлення паливних брикетів, виготовлення яких належить до робіт із підвищеною небезпекою, виконували технічний ремонт працюючого обладнання, не зупинивши його та не припинивши виробничий процес.
Під час ремонтних робіт стався вибух пилу тирси в трубопроводі центрифуги, що спричинив до стрімкого викиду полум’я, унаслідок чого слюсар отримав тілесні ушкодження у виді термічних опіків ІІ-ІІІ ступеня рук та ніг, а майстер цеху— тілесні ушкодження у виді термічних опіків І-ІІ ступеня рук.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки) КК України скеровано до Романівського районного суду. Публічне бвинувачення забезпечуватиме Новоград-Волинська місцева прокуратура.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

УПРОДОВЖ 2 ДІБ НА ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ ЗАТНУЛО 2 ОСІБ
10 червня, о 21:10, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с.Яроповичі у місцевому ставку втопилася людина. Як з’ясувалося, 38-річний чоловік приїхав до Яроповичів разом зі своєю сім’єю із Київщини. Усі вони пішли відпочивати до водойми, щоб покупатися. Тривалий час чоловік плавав, але потім пірнув під воду і не випірнув. На березі ставка знаходились інші відпочивальники, які й стали очевидцями пригоди.
На пошуки тіла чоловіка виїхали співробітники Житомирської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на воді, які й підняли потопельника із дна водойми.
Ще один випадок загибелі на воді зафіксовано 9 червня у с.Бураківка Пулинського району. Там у місцевій водоймі потонув 37-річний селянин. Тіло загиблого вилучали з води співробітники Житомирської ОКАРС.
Загалом із початку року на водоймах області вже потонуло 10 чоловік, серед яких — одна дитина, 2016 року народження. При цьому врятовано 2 людей.
УДСНС України у Житомирській області

У РЕЗУЛЬТАТІ ДТП ЗАТНУЛО 2 ЛЮДЕЙ ТА ЩЕ 3 — ТРАВМОВАНІ
17 червня на автодорозі «Київ-Ковель» у Лугинському районі сталося лобове зіткнення автомобілів «ВАЗ-2106» та «Фольксваген Поло». У результаті на місці дорожньо-транспортної пригоди загинули 2 людей, 3 — були доставлені до медичних закладів із травмами різного ступеня тяжкості. Ще трьом — надано медичну допомогу без госпіталізації. Розпочато розслідування.
\"Хроніка \"Хроніка
ДТП сталася близько 14:45, на 193-му км автодороги «Київ-Ковель», поблизу Великого Дивлина Лугинського району.
За попередньою інформацією, керманич «ВАЗ-2106», не впоравшись із керуванням транспортним засобом, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення із «Фольксваген Поло» під керуванням 46-річного жителя Рівненщини.
Від отриманих травм на місці пригоди загинув 23-річний водій та 31-річна пасажирка «ВАЗівки», жителі Олевського району Житомирщини. Ще двох пасажирів цього ж автомобіля, З8-річну матір та 15-річну доньку, жительок Олевщини, було госпіталізованого. Також до лікарні доставлено 24-річну пасажирку «Фольксваген Поло», жительку Рівненщини. Ще трьом пасажирам цього ж автомобіля, 1978, 2008 та 2010 р.н., усі жителі Рівненщини, надано медичну допомогу без госпіталізації. Проводяться необхідні слідчі дії для встановлення усіх обставин та причин ДТП.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У ПУЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ У ДТП ЗАТНУВ ВЕЛОСИПЕДИСТ
Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталася 13 червня, близько 15:40, на автодорозі «Київ-Чоп», у с.Мартинівка.
Попередньо, водій автомобіля «Opel Vectra», 26-річний житель Полтавської області, рухаючись у напрямку Новограда-Волинського, здійснив наїзд на 70-річного місцевого жителя, який перетинав на велосипеді проїжджу частину дороги по пішохідному переходу.
Унаслідок ДТП велосипедист загинув на місці події.
Нині триває з’ясування причин та обставин події у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У ЖИТОМИРСЬКОМУ РАЙОНІ ПЕРЕКИНУВСЯ МІКРОАВТОБУС ІЗ СУМЧАНАМИ
\"ХронікаДорожньо-транспортна пригода сталася на 146-му км автодороги «Київ-Чоп», поблизу с.Кам’янка. За попередньою інформацією, водій автомобіля «Mercedes-Benz Sprinter», 54-річний житель м.Суми, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху та здійснив зіткнення з відбійником, унаслідок чого автомобіль перекинувся.
У результаті ДТП травми різного ступеня тяжкості отримали водій автомобіля та його пасажири — 52 та 45-річнажительки Сум та 44-річна жителька Сумської області. Усіх їх було доставлено до лікувальних закладів Житомира.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ В ДТП ЗАГИНУВ МОТОЦИКЛІСТ
10 червня, о 01 годині, на межі села Лебедівки, що в Новоград-Волинсько му районі, 22-річний МОТОЦИКЛІСТ, керуючи мотоциклом «Viper», не впоравшись із кермом, вилетів за проїжджу частину та вдарився об опору електропередач.
Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди мотоцикліст загинув на місці, а травмованого госпіталізовано до Новоград-Волинської лікарні.
За фактом вищевказаної події розпочате кримінальне провадження.
04141.com.ua

ЗА ПОСІВ МАКУ І КОНОПЕЛЬ — ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Законодавством за незаконний посів та вирощування снодійного маку та конопель передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.
Згідно зі статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ці дії караються накладенням штрафу у розмірі від 306 до 1 тис. 700 гривень.
Незаконний посів маку чи конопель карається, згідно зі ст.310 КК України, штрафом до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом на строк до шести місяців чи обмеженням волі строком до 3 років. А якщо кількість вирощених рослин маку чи конопель перевищує 500 рослин, то неминуче позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Дехто з громадян зберігає в себе висушені частки конопель або маку, що залишились після вирощування зернят із коробочок, а це — також серйозне кримінальне правопорушення.
Зберігання наркотичних засобів навіть без мети збуту тягне за собою обмеження чи позбавлення волі на строк до З років. Якщо ж наркотичні засоби зберігались повторно чи у великій кількості, то особа несе покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 8 років. І найсуворіше покарання настає тоді, коли особа продала комусь наркотичний засіб чи просто віддала без матеріальної винагороди (законом це також трактується як збут наркотичних засобів), — позбавлення волі на строк від 4 до 12 років.
Ю.КОНОНЕНКО, начальник Новоград-Волинського відділу поліції