«Тисячі людей, яким відновлено зір, моляться за здоров’я таких лікарів»

За своє життя мені доводилося лікуватися у різних відділеннях нашої лікарні. У цьому році мене доля закинула в офтальмологічне відділення Новоград-Волинського ТМО, яке очолює Микола Петрович Стоянчук.
Я до глибини душі вражена роботою, ставленням до професії та пацієнтів. Микола Петрович ставиться з відповідальністю до лікування, незалежно від віку чи статусу пацієнта, не відмовляє у допомозі, не образить навіть тоном розмови. Щоденно до нього звертається безліч людей, і для кожного він знаходить час — оглянути, дати пораду, призначити лікування. Впродовж робочого дня навідує хворих не менше 4-6 разів, особисто здійснює маніпуляції, уколи, перев’язки, операції та хвилюється про результат. У нього немає вільної хвилини, він увесь час зайнятий професійними обов’язками. Для нього не існує вихідних чи свят — він завжди на роботі.
Микола Петрович Стоянчук — лікар з великої літери, котрий прагне вилікувати усі хвороби очей, повернути втрачений зір. Він бачив різні очі: добрі і злі, красиві і спотворені хворобою, правдиві і лукаві. Усі вони дивляться на лікаря з вірою, що він поверне дорогоцінний Божий дар — бачити цей чарівний світ, своїх рідних і близьких. Я впевнена, що тисячі людей, зокрема і я, кому відновлено зір, моляться за здоров’я таких лікарів-хірургів, бажають добра, щасливих і довгих років життя, з Божою допомогою довго працювати на своїй ниві.
Коли необхідно, до нас запрошують хірурга з області Рудзинського Л.М. із лазерною технікою, який виконує складні операції. От, якби наша влада забезпечила це відділення сучасним обладнанням, то, я впевнена, що до нас приїздили би люди зі всієї України.
Увесь медперсонал також сумлінно виконує свої обов’язки, чемно, швидко реагує на будь-які прохання хворих. Особливо хочеться подякувати операційній медсестрі Надії Павлівні Шатало. Від її професійних дій та досвіду багато залежить під час операції. Тож, відданим справі фахівцям хочеться побажати продовжувати свою діяльність на благо людей. Нехай береже вас Бог, ви нам дуже потрібні!
Надія КОЛЕСНИКОВА, пенсіонерка