Для «Звягеля-750» у Новограді не знайшлося стадіону…

У суботу, 16 червня, відбулися календарні матчі чемпіонату й першості Житомирської області з футболу.
Відроджений «Звягель-750», під емблемою якого новоградський футбол заявив про себе на всю Україну, здобувши звання віце-чемпіона України серед аматорських команд, опинився за бортом уваги місцевої влади і чиновників від спорту. Оскільки на стадіоні в «Морському» запланувало концерт для своїх працівників одне з місцевих підприємств, керівництво «Звягеля-750» звернулося до міської ради з проханням надати можливість провести домашню календарну гру першості на «Авангарді».
Попри те, що цього дня домашні ігри проводили «Звягель» і «Звягель-2», теоретична можливість розвести всіх у часі існувала. Адже траплялися дні, коли на полі «Авангарду» ігри відбулися упродовж усього дня. Але «Звягель-750» отримав відмову.
Ось лист-відповідь, який надійшов президенту клубу за підписом начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Я.В.Циби: «Від 13.06.2018 №189 президенту футбольного клубу «Звягель-750» Гнітецькому Ю.М.
На Ваше письмове звернення на ім’я міського голови В.Л.Весельського від 11.06.2018 року щодо проведення 16.06.2018 року футбольного матчу «Першості Житомирської області 2018 року» між командами ФК «Звягель-750» (Новоград-Волинська міськрайонна команда) та ФК «Зоря» (с.Врублівка) повідомляємо, що у зв’язку із планом проведення футбольних матчів ГО «Футбольного клубу «Звягель» на міському стадіоні «Авангард» 16.06.2018 року будуть проводитись 2 футбольних матчі «Першості Житомирської області 2018 року 7 туру 1 кола групи А» між командами ФК «Звягель-2» (м.Новоград-Волинський) — ФК «Брусилів» (м.Брусилів), з 12 години до 14 години, та ФК «Звягель» (м.Новоград-Волинський) — ФК «Тетерів» (м.Чуднів), з 17 години до 19 години, у зв’язку з цим ми не можемо надати футбольне поле на міському стадіоні «Авангард». Приносимо вибачення за тимчасові незручності».
Тож, «Звягель-750» розгромив «Зорю» із Врублівки у рамках першості області (група Б) на футбольному полі, що в районі Наливної станції. Рахунок — 5:2, і шкода, що таку результативність не змогли побачити місцеві любителі футболу, в яких не було можливості з’їздити на Наливну. Голи: Є.Бортник (4 хв.), М.Демир (21 хв.), Е.Шафаренко (24 хв.), Ю.Правук (26 хв.), Д.Горбаченко (31, хв. з пенальті).
Найбільше глядачів у цьому турі чемпіонату зібрав поєдинок між ФК «Звягель» та ФК «Тетерів» (Чуднів) — 300 глядачів. «Звягель» на стадіоні «Авангард» у Новограді переміг — 2:1. Голи: А.Гороницький (14 хв.), О.Єлісєєв (39 хв.).
Городницьке «Полісся» розписало мирову з ФК «Бердичів» — 1:1. А в першості (група А) «Звягель-2» здолав ФК «Брусилів» — 5:0.
У чемпіонаті важко проаналізувати турнірну таблицю, оскільки команди зіграли різну кількість матчів через участь у кубку. «Звягель» має 6 очок у трьох іграх, «Полісся» (Городниця) — 10 очок у чотирьох іграх.
У першості «Звягель-2» набрав 10 очок у шести іграх (п’яте місце). А «Звягель-750» очолив групу Б, набравши в шести іграх 11 очок. Цікаво, що перше й сьоме місця розташувалися на відстані однієї перемоги.
У 6-му турі чемпіонату Житомирської області серед ветеранів (група «Північ») новоградський «Авангард» здобув технічну перемогу над ФК «Радомишль». Із 12-ма очками «Авангард» входить до лідируючої трійки.
Олег БРЮХАНОВ