СВЯТКУЄМО РАЗОМ

СВЯТКУЄМО РАЗОМ

Як подає тлумачний словник, «Культура — сукупність матеріальних і духовних цінностей, створених людством протягом його історії». Тобто, кожна людина у суспільстві прямо чи опосередковано пов’язана з культурним надбанням.


Напередодні професійного свята «Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва» хотілося привітати всіх, хто небайдужий до мистецтва, творчості, духовності, кого сьогодення не відштовхнуло до рівня звичайного спостерігача, хто залишається прихильником чудового світу мистецтва.
Від щирого серця прийміть вітання всі, хто брав та бере участь у роботі Музею родини Косачів, хто небайдужий до успіхів та проблем закладу, хто переймається його діяльністю.
Перш за все, звичайно, хотілось привітати працівників музею, які забезпечують нормальне щоденне функціонування установи, створюють сприятливі умови щодо відвідування музею, зустрічають гостей. Дякую Вам за плідну та важливу працю.
Більше чотирьох тисяч осіб протягом минулого року скористалися можливістю відвідати музей. Працівниками музею проведено сімдесят дев’ять екскурсій, під час яких гості мали можливість познайомитися з експозицією музею та відвідати виставки, які розташовані у залах музею.
Користуючись нагодою, хочу привітати митців, роботи яких були представлені на виставках у залах музею. Мистецькі твори наших земляків привертають до себе увагу, викликають масу позитивних емоцій. Відвідувачі, зупиняючись біля робіт С.Павловського, В.Лиманця, В.Фурмана, Р.Скаковського, А.Весельського, І.Баранського, В.Климчука, Г.Глазової та багатьох інших, неодмінно запитують: «невже це наші, місцеві».
У музеї протягом кожного місяця відбуваються різнопланові мистецькі заходи: вечори, зустрічі з творчими особистостями, концерти. У літературно-музичній залі зустрічаються поети, письменники, художники, музиканти, краєзнавці, члени об’єднання творчої інтелігенції міста. Кожен з них - це складова частина великого духовного світу творчості та мистецтва. Зі святом вас, шановні, — з Днем працівника культури.
Протягом року у музеї проходять заходи, ініційовані установами та закладами нашого міста, — професійно-технічними, загальноосвітніми, закладами позашкільної та дошкільної освіти. Дозвольте привітати вас зі святом, побажати вам натхнення та творчих злетів. Сподіваємося на подальшу співпрацю.
У такий день хотілося б привітати колег — працівників закладів культури міста Новограда-Волинського. Шановні колеги, прийміть від працівників Музею родини Косачів щирі привітання з нагоди Дня працівника культури і аматорів народного мистецтва. Бажаємо вам всього самого найкращого: успіхів у роботі, творчої наснаги, сімейного благополуччя.
Шановні друзі, колеги, знайомі!
Зі святом, бо, дійсно, це свято спільне для всіх, святкуємо його разом!
С.КУЦЕНКО, директор музею