Засідання комісії з питань надання в оренду майна комунальної власності територіальної громади міста за конкурсом

Начальнику управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності Новоград-Волинської міської ради Богданчуку О.В. надійшло 4 червня 2018 року повідомлення №52-36 від директора Житомирської дирекції публічного акціонерного товариства «Укрпошта» Нечипорук О.С. щодо припинення договору оренди нерухомого майна.
У повідомленні йдеться, що Житомирська дирекція Публічного акціонерного товариства «Укрпошта», згідно з укладеним договором оренди №398 від 03.09.2012 року, використовує нежитлові приміщення площею 58,06 кв.м, що розташовані за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Гранітна, 8.
У зв’язку із відсутністю потреби у подальшому використанні даного нерухомого майна, керуючись п.10.8 зазначеного вище договору, Житомирська дирекція Публічного акціонерного товариства «Укрпошта» просить припинити його дію з 01.08.2018 року. Також підприємство надає акт прийому-передачі вищевказаного майна площею 58,06 кв.м.
У відповідь на звернення директора Житомирської дирекції публічного акціонерного товариства «Укрпошта» Нечипорук О.С. щодо припинення договору оренди нерухомого майна, 21 червня 2018 року у конференц-залі міської ради відбулося засідання комісії з питань надання в оренду майна комунальної власності територіальної громади міста за конкурсом. Під час засідання члени комісії висловили занепокоєння з приводу припинення діяльності філії «Укрпошти» за адресою: вул.Гранітна, 8. Однак, згідно з чинним законодавством, відмовити у проханні про припинення дії договору оренди, члени комісії з питань надання в оренду майна комунальної власності територіальної громади міста за конкурсом не уповноважені.
Також комісією рекомендовано виконавчому комітету міської ради надати дозвіл на укладання договорів оренди з ФОП Стецюк В.А. на нежитлове приміщення на вул.Леваневського, 22, та з ФОП Салко А.Ю. на нежитлове приміщення на вул.Надслучанська, 22. Крім того, прийнято рішення про оголошення вивчення попиту на оренду частини нежитлового приміщення на вул.Юрія Ковальського, 1.
Обговорювали низку інших питань, в тому числі — про внесення змін до нині діючих договорів оренди.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради