У День скорботи перепоховано воїнів, які загинули у Другій світовій війні

У День скорботи перепоховано воїнів, які загинули у Другій світовій війні

22 червня у с.Броники Новоград-Волинського району, біля братської могили воїнів, відбулося перепоховання загиблих воїнів Другої світової війни. На заході були присутні керівництво райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та гості.
Житомирщина однією з перших в Україні зазнала нападу ворога. 22 червня 1941 року на світанку ворожа авіація бомбардувала обласний центр, а в наступні дні її удари відчули на собі місто Новоград-Волинський та район. Ми віддаємо данину і складаємо шану пам’яті воїнів, які боронили Поліський край від запеклого ворога. Усім тим, чиї імена навіки викарбувані на гранітних плитах, і тим полеглим воїнам, чиї імена, на жаль, залишаться невідомими. Були встановлені імена трьох воїнів: Широв Іван Федорович, 1916 р.н., уродженець м.Саратов; Зенков Петро Никифорович, 1921 р.н., уродженець с.Зубово Псковської області; Атаєв Клеч, 1917 р.н., уродженець Узбецької РСР.
На території Пулинського району була знайдена медаль «За бойові заслуги», за номером якої в архівах вдалося знайти власника цієї медалі. Ним виявився Цілик Олександр Антонович, 1918 р.н., уродженець с.Андріївка Пулинського (Червоноармійського) району, яку він отримав 15.09.1944 року як тракторист 25-го окремого інженерно-аеродромного батальйону сьомої повітряної армії Карельського фронту. Пошуковцями через архівні записи було знайдено сина Цілика Анатолія Олександровича та повернуто медаль батька. На даний час він проживає в смт.Довбиш Баранівського району.
Першим заступником голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Наталією Даниленко та Брониківським сільським головою Надією Залевською покладено квіти до братської могили загиблих воїнів.
Грамотами та подяками нагороджено пошуковців групи «Пошук-6» Новоград-Волинського пошукового загону Житомирського об’єднання пошукових загонів.
Інформація Новоград-Волинської РДА