РІДНЕ МІСТО — НАШ ДІМ — І ЛИШЕ ПОГАНИЙ ГОСПОДАР РУЙНУЄ ЙОГО БАГАТСТВА ТА КРАСУ!

ЗВЕРНЕННЯ ДО ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ МІСТА
Шановні новоград-волинці!
Настання тепла вже нагадує нам про те, що прийшов час великого весняного прибирання. Перше враження про місто складається від його чистоти, охайності, озеленення вулиць та заквітчаних клумб. У такому місті легше дихається і краще працюється. Культурна людина ніколи не кине папірець, порожній пластиковий посуд, цигарку чи обгортку від цукерки, морозива де завгодно. Відповідне виховання мають отримувати діти в сім’і, школі. Такий порядок існує у приватних садибах.
На жаль, на кожному кроці, особливо у громадських місцях — парках, скверах, на берегах річок, зупинках транспорту — можна побачити купи сміття, поламані деревця. Загальновідомо, що про рівень культури кожного господаря свідчить стан утримання ним своєї садиби, подвір’я, прилеглої території. Тому очищення та оновлення навесні, напередодні Великодніх свят, стало традиційним обрядом, якого дотримувалися наші батьки і діди, а гарні звичаї слід берегти, підтримувати та примножувати.
Особливість цьогорічної весняної толоки полягає в обмеженості бюджетних коштів для збору та вивезення сміття з місць громадського користування. Тому прошу керівників всіх промислових підприємств, організацій, командирів військових частин надати посильну допомогу транспортом, вийти на чолі трудових колективів і до 10 квітня прибрати прилеглі та закріплені рішенням виконавчого комітету від 12 березня 2009 року території, засадити квітами клумби, розташовані біля своїх приміщень.
Звертаюсь до очільників та мешканців ОСББ навести порядок на відповідних прибудинкових територіях.
Міська влада чекає активності та цікавих ініціатив від міських осередків політичних партій та громадських організацій, які під час весняних загальноміських акцій мають змогу продемонструвати свою турботу про красу та озеленення рідного міста, затишок та комфорт його жителів.
Я закликаю, усіх вас, дорогі новоград-волинці, в міру своїх сил, здоров’я та можливостей взяти активну участь у прибиранні сміття, наведенні порядку на вулицях, міських кладовищах, території біля пам’ятників та пам’ятних знаків, місць громадського відпочинку, берегах наших річок Случі та Смолки, у дворах біля своїх будинків.
Давайте вийдемо зі своїми сім’ями на загальноміські акції, пофарбуємо та побілимо будинки, відремонтуємо огорожі, дитячі майданчики, посадимо молоді деревця. Не залишайтеся байдужими спостерігачами загальноміської справи на користь всієї громади.
Будьмо дбайливими господарями своєї оселі та міста. Пам’ятаймо, що охайність та затишок навколо нас залежить від кожного, від поваги до своєї та чужої праці. Якщо хочемо жити у чистому та квітучому місті, створімо його самі для себе та своїх дітей. Успіхів вам у цій благородній справі!
З повагою М.П.БОРОВЕЦЬ, міський голова