Як стверджують у Житомирській ОДА, Понінківська фабрика готує реконструкцію очисних

Понінківська картонно-паперова фабрика за рік розробила проект реконструкції очисних споруд загальною вартістю 16,4 млн. грн. Документ вже пройшов відповідну експертизу. Про це йшлося 21 червня на спільному засіданні комісії ТЕБ та НС двох областей під керівництвом голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та голови Хмельницької ОДА Вадима Лозового, — повідомляє офіційний сайт Житомирської ОДА.
«Фабрика підготувала проект реконструкції, який пройшов експертизу. Підприємство готове до протоколу додати графік виконання робіт із реконструкції очисних. Ми домовилися, що тільки тоді підпишемо протокол. Сам графік буде опублікований», — сказав Ігор Гундич.
Присутні заслухали представників екологічної інспекції, Понінківської фабрики, влади та громадськості. Усі пропозиції будуть внесені до протокольного рішення.
Голові Понінківської ОТГ доручили завершити реконструкцію очисних споруд у с.Полонне, а керівники Полонської та Баранівської РДА мають залучити науковців та розглянути питання оздоровлення річок.
Додамо, що журналістів із Новограда, за повідомленнями наших колег, на засідання не допустили.
Підготував Олег БРЮХАНОВ