У Новограді відкрили мурал із зображенням Лесі Українки

У Новограді відкрили мурал із зображенням Лесі Українки

Гігантський портрет Лесі Українки з’явився у Новограді-Волинському на стіні дев’ятиповерхівки, що на розі вулиць Шевченка і Пушкіна, — робота житомирського художника Дмитра Краба.
Проект реалізовано за ініціативи організаторів музичного фестивалю «Леся Гранд Фест» (ГО «Фундація Широкопояс») та генеральних спонсорів — депутата обласної ради Віктора Мельника і швейної фабрики «Леся».
Відкриття відбулося минулої суботи, під дощем. Проте в ГО «Фундація Широкопояс» запевнили, що використана німецька фарба атмосферного впливу не боїться. Гарантію на зображення дають до десяти років.
Думки щодо відповідності справжньої Лесі Українки цьому портрету серед звягельчан розділилися. Дехто вважає, що риси обличчя Лесі на муралі далекі від того образу, який сформувався в уяві шанувальників її творчості. Інші ж стверджують, що таке велике зображення важко було виконати ідеально. До того ж, міський бюджет не витратив на цю прикрасу ні копійки, оскільки за все заплатили спонсори.
Заступник міського голови Анатолій Легенчук, який проживає в будинку з муралом і донедавна очолював ОСББ, до якого належить цей дім, в цілому позитивно прокоментував ініціативу: «Я одразу виступив «за». По-перше, зробили грунтовку стіни, по-друге, прикрасили місто, причому, без бюджетних витрат».
Відкриття муралу супроводжувалося концертом. Перед публікою виступили гурт «Женя і Катя» та виконавець Аркадій Войтюк. Глядачів залучили до конкурсів, а також провели серед них розіграш призів.
Нагадаємо, що в Новограді-Волинському, за ініціативи ГО «Фундація Широкопояс» та за підтримки депутата обласної ради Віктора Мельника і швейної фабрики «Леся», з 28 по 30 червня проходитиме фестиваль музичного простору та сучасного мистецтва «Леся Гранд Фест». Місце проведення — Солдатський пляж, що неподалік від «Лубчиці».
Олег БРЮХАНОВ, фото автора