Патрони — не іграшка

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення під час розгляду в суді кримінального провадження за ч.1 ст.263 (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.
Було встановлено, що в один із днів березня 2018 року обвинувачений у вчиненні кримінального правопорушення, перебуваючи неподалік одного з будинків по вулиці Пушкіна, м.Новоград-Волинський Житомирської області, в альтанці під лавкою, виявив поліетиленовий пакет чорного кольору, всередині якого знаходилось чотирнадцять предметів, схожих на патрони. Порушуючи вимоги чинного законодавства, громадянин не викликав працівників поліції на місце, де були знайдені предмети, а поклав вказаний пакет до рюкзака, який був при ньому, та в подальшому обвинувачений почав їх незаконно зберігати.
Того ж дня під час поверхневого огляду речей рюкзака було виявлено та вилучено до Новоград-Волинського ВП 14 патронів, які, згідно з висновком експерта, є бойовими припасами-патронами, які обвинувачений, без передбаченого на те законом дозволу, умисно незаконно носив та зберігав.
Рішенням Новоград-Волинського міськрайонного суду місцевого жителя визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.
Враховуючи те, що особа — раніше не судима, за місцем проживання та навчання характеризується позитивно, згідно зі статтею 75 Кримінального кодексу України, його звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.
Д.МОЛЮК, прокурор Новоград-Волинської місцевої прокуратури