У Новограді-Волинському відбулася конференція «Розумні міста — розумна інфраструктура»

У Новограді-Волинському відбулася конференція «Розумні міста — розумна інфраструктура»

\"У23 червня в конференц-залі міської ради відбулася конференція «Розумні міста — розумна інфраструктура», основною метою якої було вирішення спільних питань у соціально-економічному розвитку міста: прискорення інновацій, створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності українських товарів та послуг на зовнішньому ринку, новітні підходи та технології використання енергії в комерційному секторі тощо. Подія націлена на співпрацю місцевої влади та бізнесової спільноти, що визначає, як функціонуватиме місто завтра.
Участь у конференції взяли перший заступник міського голови Сергій Колотов, заступник міського голови Оксана Гвозденко, начальник відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради Тетяна Забродіна, а також власники та директори промислових підприємств міста.
Розпочалась конференція зі вступного слова першого заступника міського голови Сергія Колотова, який подякував представникам бізнесу за співпрацю, а також наголосив, що продукція місцевих промислових підприємств високо цінується не лише на всеукраїнському ринку, а й на міжнародному.
До слова запросили заступника міського голови Оксану Гвозденко, яка у своєму виступі подякувала директорам підприємств за допомогу в організації загальноміських свят. Зокрема, за фінансової підтримки промисловців було організоване ювілейне свято літератури та мистецтв «Лесині джерела».
Родзинкою конференції стала презентація інтернет-платформи «Нові Ринки», яку через відеозв’язок представив cпівзасновник міжнародної комунікаційної платформи «Нові Ринки», спеціальний радник Австралійсько-Української торговельної палати Геннадій Кравець.
Основним завданням платформи є об’єднання професійних осередків із різних країн для створення продуктивної взаємовигідної співпраці України з досвідченими ринковими країнами. Створений майданчик має на меті відновлення «бізнес уваги» до України, зміцнення привабливого іміджу окремих регіонів, реалізацію експортних можливостей для товарів, вироблених підприємствами Житомирщини, збільшення туристичних потоків, залучення інвесторів у спільні інноваційні проекти на території області.
Як це працює? Створюються спеціалізовані аудіовізуальні продукти і розповсюджуються у рамках промоційних кампаній у комплексі з обміном тематичними делегаціями посадовців, підприємців та галузевих фахівців, проведенням форумів, конференцій на території країн-учасниць. Охоплюючи 5 континентів, цей механізм понад 15 років відкриває можливості для різних сфер діяльності.
Після презентації учасники конференції продовжили розгляд питань щодо спрямованості влади до енергоефективності: ефективного та ощадливого використання енергетичних ресурсів, надання якісних енергетичних послуг, підвищення енергетичної безпеки, захисту довкілля та забезпечення сталого розвитку міста.
На розгляд також були винесені питання наявних фінансових інструментів для прискорення енергоефективності:

  • ЕСКО контракти (енерго-сервісні компанії) є одним із надпотужних інструментів позитивного впливу на здобуття енергетичної незалежності і економічного відродження;

  • фонд енергоефективності — дієвий інструмент, роль якого буде особливо значною у житловому секторі. Україна стала першою державою, що отримала цей фонд;

  • теплі кредити — компенсація з Держбюджету.


Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради