САМОГОННИЦЮ ТАКИ ВПІЙМАЛИ

САМОГОННИЦЮ ТАКИ ВПІЙМАЛИ

Самогоноваріння — явище наразі доволі розповсюджене, навіть, незважаючи на те, що суперечить нормам чинного законодавства, яке передбачає не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність. Якщо раніше йшлося про те, що це стосується сільської місцевості, де селяни виготовляють домашню оковиту зазвичай для себе чи на «могорич», то сьогодні самогоноваріння, а точніше масштаби його виготовлення та розповсюдження, набули загрози і в містах. Досить часто спокуса заробити на пляшці оковитої копійчину породжує такий собі невеличкий, але доволі успішний, бізнес. Не обійшла ця проблема і Новоград-Волинський.
Нагадаємо, що у другій половині лютого цього року дільничні інспектори у місті виявили дві підпільні міні-гуральні. На одній з «точок» правоохоронці вилучили 7 літрів свіжовиготовленої оковитої, апарат для її вироблення, у ванній кімнаті — 380 літрів рідини (закваска) для виготовлення самогону. На іншій — 2 самогонні апарати та 105 літрів «браги» у бідонах, яку жінка зберігала у хаті, у спальній кімнаті.
Інформацію про те, що в районі «Супутника», за місцем проживання 51-річної звягельчанки, діє потужна роздрібно-торговельна «самогонна точка», що має налагоджену структуру та власних клієнтів, дільничні інспектори отримали наприкінці минулого року. Проте спіймати господиню «на гарячому» не вдавалося. Та все рано чи пізно закінчується. Тим більше, сльози матерів, дружин та дітей, які страждають безневинно від укусів зеленого змія, даремно не проливаються. Дільничний затримав сп’янілого місцевого жителя, у якого при огляді виявив пляшчину оковитої. Чоловік розповів інспекторові, де придбав пійло. З метою перевірки отриманої інформації, яка збігалася з попередньою, згідно з постановою суду, 21 березня правоохоронці провели огляд помешкання жінки, в результаті якого було виявлено та вилучено 18,5 літрів самогону.
Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.203 КК України (Зайняття забороненими видами господарської діяльності). Таким горе-господарям загрожує штраф від 850 до 1700 грн. або ж обмеження волі на строк до 5 років.
Як повідомив В.Іскоростенський, начальник громадської безпеки міліції, дільничними інспекторами Новоград-Волинського МВ за три місяці поточного року вилучено понад 505 літрів самогонної закваски, більше 60 літрів самогону та 7 апаратів для його вироблення. До адміністративної відповідальності за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (ст.176 КУпАП) притягнуто 90 осіб та 13 — за придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення (ст.177 КУпАП).
Шановні жителі міста та району! Якщо вам відома інформація щодо місць виготовлення, зберігання з метою збуту самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, звертайтеся до дільничного інспектора міліції, телефонуйте 102, 5-22-25 (цілодобово).
Новоград-Волинський міський відділ міліції