Відбулося засідання робочої групи з питань відновлення та проведення робіт щодо реконструкції будівлі Молодіжного центру

Відбулося засідання робочої групи з питань відновлення та проведення робіт щодо реконструкції будівлі Молодіжного центру

27 червня в конференц-залі міської ради відбулося засідання робочої групи з питань відновлення та проведення робіт щодо реконструкції будівлі Молодіжного центру управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради (вул.Шевченка, 5/1).
Участь у засіданні взяли перший заступник міського голови Сергій Колотов, заступники міського голови Оксана Гвозденко та Анатолій Легенчук, заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, члени робочої групи, працівники виконавчих органів міської ради, голови постійних комісій та депутати міської ради.
Основне питання, що вирішувалось цього дня: необхідність якнайшвидшого початку реконструкції будівлі Молодіжного центру. Обговорення затягнулось більш, ніж на півтори години, та було відносно емоційним. В одному члени робочої групи зійшлись одноголосно — є нагальна необхідність накрити будівлю, щоб літні дощі не завдали більшої шкоди.
Обговорили питання отримання дозволу щодо початку відновлювальних робіт, але будь-які ліквідаційні дії проводити не можна до офіційного висновку правоохоронних органів. Як було зазначено, не готові результати експертиз, а це, тим паче, відтягує строки проведення реставрації.
Як зазначила начальник відділу культури і туризму міської ради Лариса Заєць, будівля Молодіжного центру є історичною пам’яткою архітектури місцевого значення та додала: «Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», можна проводити лише реставрацію будівлі». Також зауважено, що можна проводити реставрацію з елементами реконструкції, але такі роботи потребують погодження з обласним управлінням культури.
Також експерти в галузі будівництва наголосили, що потрібно терміново прибрати сміття після пожежі та перекрити дах. Однак розпочатись процесу не дають незакінчені експертизи. Тому заступники міського голови зібрались на позапланову нараду з міським головою Віктором Весельським, щоб разом обговорити питання з керівництвом Новоград-Волинського відділу Національної поліції.
У ході наради також було запропоновано провести громадські обговорення щодо внутрішнього наповнення будівлі (спортивні зали, кінотеатри, кафе тощо). Наразі першочерговим є оголошення конкурсу на визначення проектанта з реставрації даху Молодіжного центру.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради